През изминалата година се ръководих от ясното съзнание, че нашата

...
През изминалата година се ръководих от ясното съзнание, че нашата
Коментари Харесай

Румен Радев: Нашата външна политика трябва да се формира в София

През миналата година се управлявах от ясното схващане, че нашата външна политика би трябвало да се образува тук, в София .
Това съобщи президентът Румен Радев по време на обичайния за началото на годината банкет за ръководителите на дипломатическите задачи, съобщи БГНЕС.
„ Външната ни политика би трябвало да се основава на неприкритост, праволинейност и предвидимост, с цел да печели другари и сътрудници на всички места по света. На тази основа би трябвало да се развиват връзките ни с всички останали страни “, акцентира Радев.
С настъпилата 2018 година той благодари за извънредно резултатната активност и съдействие през миналата година.
" Благодаря ви и за всичко, което вършиме за развиването на двустранните връзки сред България и всички страни, които представлявате ", обърна се към дипломатите президентът.
„ От 1 януари България пое председателството, което за нас по едно и също време е предизвикателство, само че и голяма отговорност и опция. Очакват ни напрегнати месеци, само че ние имаме ясни цели и цели. България би трябвало да бъде основател на значими диспути, които да търсят консенсус и рационални решения по доста значими тематики от дневния ред на Европа. Ценностите, от които се водим, са взаимност и сигурност “, сподели Румен Радев.
„ Важно за Европейски Съюз е понижаване на разликите и икономическо развиване и виталния стандарт. Едно от огромните провокации е да търсим баланс за стратегическите цели и за въпроси, които не търпят отсрочване, като мигрантската рецесия и бюджетът на Европейски Съюз. Що се отнася до кохезионните фондове, въпросът не е дали, а по какъв начин те да бъдат продължени по един най-ефективен и ефективен метод . Уникалното притежание на Европейски Съюз е солидарността. Трябва да работим по този начин, че тя да бъде непокътната и развиван “, посочи Радев.
Според него значимият приоритет на нашето председателството са Западните Балкани. „ Ние твърдо стоим зад този приоритет. Без да обърне внимание на този район, Европа не може да бъде мощна и единна . Председателството отваря една нова врата за нас. Наред с него, значимите въпроси от европейския дневен ред, ние се вглеждаме по-внимателно и в нас самите. Председателството на Съвета на Европейски Съюз не значи, че то следва напълно дневния ред на нашата външна политика “, уточни президентът.

Според него честите рецесии в района на Близкия Изток постановат групови подходи за тяхното разрешаване. " България като външна раница на Европейски Съюз, е извънредно заинтригувана от бързото контролиране на споровете в Сирия и Йемен, от ликвидирането на остатъците от " Ислямска страна “ , сподели президентът.
„ Предизвикателствата пред нас са доста - сигурността, климатичните промени, битката с религиозната радикализация, бедността . Може да реализираме триумф единствено и само, в случай че работим дружно и кажем не на насилието и не на дискриминирането “, заключи Радев.
" Ангажирани сме да работим ръка за ръка за едно бъдеще без войни, разделения и окупации ", сподели доктор Ахмед Ал Мадбух, ексклузивен и пълномощен дипломат на Държавата Палестина и доайен на дипломатическия корпус в България. Той пожела триумф на председателството.


Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Политика  Цветан Василев: Пеевски е носил на Цацаров по 100 хиляди евро на месец Цветан Василев: Пеевски е носил на Цацаров по 100 хиляди евро на месец  Кунева назова Кунева назова " подправена вест " изказвания, че е взимала пари от КТБ  Българска социалистическа партия даде 24 часа на Московски да освободи управлението на БДЖ Българска социалистическа партия даде 24 часа на Московски да освободи управлението на БДЖ  Валери Симеонов: Истанбулската спогодба е в 95% потребна Валери Симеонов: Истанбулската спогодба е в 95% потребна  Симеонов предлага лифтове да се строят без смяна на предназначението на земята Симеонов предлага лифтове да се строят без смяна на предназначението на земята Интервю Още Иван Димитров, " Музикаутор ": Очертава се цялостен безпорядък в областта на авторското право
Законът за авторското право ще бъде изменен - това е към този момент с...
Кметът на Тетевен сезира основния прокурор за продажба на част от Дарин Димитров: Търговище стартира да се трансформира през последните д Рузие Хасанова: " Радиограмофон " е роман за всички, търсещи свобо Бенджамин Ладуиг: Всяко дете с аутизъм има неповторим метод на изра коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image ДСБ и " Да, България ": Предсрочни избори...
Предсрочни избори са възможи още тази година. Това предвидиха водачите на ДСБ Атнас Атанасов и на Да, България Христо Иванов.&nb...
Седмичен хороскоп за 29 януари - 4 февруар... Влиятелен сенатор в Съединени американски щати уволни шеф ка... Дневен хороскоп за 29 януари В Тексас заловиха пандизчия, който си носе... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Как не те е позор, Гришо???
Григор Димитров няма да играе за Купа Дейвис. Това просто изречение разреши на критиците на международния №4 от идната седмица да засил...
Новините: Най-важното за деня, 28 януари Вижте новородения наследник на Мария Илиева (СНИ... Истанбулският Рубикон на Борисов 13 преимущества на кучето пред гаджето НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Симеонов предлага лифтове да се строят б...
" През тази седмица ще се внесе предложение за смяна в Закона за горите, които ще разрешат да се построяват всевъзможни спортни уреди...
Международни специалисти оферират нов проект з... Прокуратурата, Национална агенция за приходите и Министерство на вътрешните работи погват българите... Кремъл: Алексей Навални не е опасност " Зелените ": Олигархията в Банско отклонява...  www.expert.bg  Цветан Василев твърди, че Пеевски дава на Цацаров по 100 000 евро на месец Цветан Василев твърди, че Пеевски дава н...  8,8 млн. непознати туристи са посетили България през 2017 година 8,8 млн. непознати туристи са посетили Бълга...  Украински министър: Без помощ от МВФ ще банкрутираме Украински министър: Без помощ от МВФ ще...  Московски и БДЖ: Няма нередности, поради които да се хвърлят оставки Московски и БДЖ: Няма нередности, поради...  www.iwoman.bg  Най-добрите растения за спалнята Най-добрите растения за спалнята  Стаси Кара с нов план, ново име и нова дестинация Стаси Кара с нов план, ново име и нова...  5 аргументи, че сексът е по-добър след 40 5 аргументи, че сексът е по-добър след 40  Ето какво вършат другите зодии след секс Ето какво вършат другите зодии след с...  http://www.sportlive.bg  Новият в Лудогорец се развихри при нов триумф на Новият в Лудогорец се развихри при нов у...  Арсенал разгласи трансферната сума на Жиру Арсенал разгласи трансферната сума на Жиру  От Ювентус повдигнаха завесата: Преговорите с Джан вървят прелестно От Ювентус повдигнаха завесата: Преговор...  Надал разкритикува шефовете на ATP Надал разкритикува шефовете на ATP Интервю Още Иван Димитров, " Музикаутор ": Очертава се цялостен безпорядък в областта на авторското право
Законът за авторското право ще бъде изменен - това е към този момент с...
Кметът на Тетевен сезира основния прокурор за продажба на част от Дарин Димитров: Търговище стартира да се трансформира през последните д Рузие Хасанова: " Радиограмофон " е роман за всички, търсещи свобо Бенджамин Ладуиг: Всяко дете с аутизъм има неповторим метод на изра Нови Най-четени Най-коментирани Румен Радев: Нашата външна политика би трябвало да се образува в София... 14 0 Отново нахлуване над доктор, този път в Добрич... 94 0 Преходният интервал за Brexit ще продължи до края на 2020 година... 69 0 Румънският парламент избра държавното управление на Виорика Дънчила... 91 0 Путин и Нетаняху разискаха мирните договаряния за Сирия... 185 1
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР