През искри от омраза и напрежение в Благоевград официално бе

...
През искри от омраза и напрежение в Благоевград официално бе
Коментари Харесай

Откриха Македонския клуб в Благоевград. Искри от омраза

През искри от ненавист и напрежение в Благоевград публично бе открит Македонският културен клуб. За благополучие предстоящите ексцесии не се състояха, само че напрежението сред българи и македонци препереше във въздуха.

Два часа преди формалното разкриване на Македонския културен клуб „ Никола Вапцаров “ в Благоевград улица „ Димитър Димов “, на която е постройката на офиса на клуба, бе блокирана от полиция, съобщи кореспондент на Pirinsko.com.
-->
На двата изхода на улицата коли на жандармерията са отделили пътя, пропущат се единствено жители, които идват пешком.

В клуба започнаха да идват посетители, македонски медии, духовник от Гърция.

Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки също пристигна на място и подреди против офиса галерия с портрети на български революционери от Вътрешна македонска революционна организация и разгласи пред медии, че през днешния ден присъстваме на една откровена провокация, проведена от сепаратистки организации.

Един от уредниците Атанас Мазнев съобщи, че задачата на този клуб е да има културни мостове сред двете страни, а политическите цели са да бъде прието македонското малцинство в България и българското в Република Северна Македония.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР