През идната седмица ще изпратим първото искане за изпращане на

...
През идната седмица ще изпратим първото искане за изпращане на
Коментари Харесай

Чакаме ключово плащане за бюджета, говори Пеканов

" През идната седмица ще изпратим първото искане за изпращане на средства по Плана за възобновяване. Имаше един отворен проблем, който ние по най-бързия метод се опитваме да решим. Когато този план бъде изпълнен, при започване на октомври се надяваме този знак да бъде затрупан и надлежно през есента да получим " зелена светлина " за първото заплащане. Това е доста значимо заплащане за бюджета ".

Това обяви вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов в ефира на България Он Еър.

Вицепремиерът добави, че за тях е значимо да обезпечат и всички бъдещи заплащания. По думите му Планът за възобновяване изисква голямо координационно изпитание. Всички страни членки се учат по какъв начин да го извършват. Той съобщи, че народните представители би трябвало да схванат своята отговорност - тя няма да бъде единствено да вършат политика, а ще би трябвало да вземат решения в доста незабавен порядък - промени, които страната е поела уговорката да направи.

" Ние ще получаваме средства, в случай че сме си свършили работата. Ако нещо не е изпълнено както би трябвало и по верния метод, да, съществува риск да не получим пари. Политическите разтърсвания забавят всички тези значими промени. Последните месеци политическата класа ги прекара в разногласия между тях, а имаме доста работа. Служебният кабинет, който има небосвод два-три месеца, няма опция да трансформира тези проекти, те би трябвало да се случват по метода, по който сме поели към този момент уговорката ", счита Пеканов.

" Чувам рецензиите и терзанията, само че желая да кажа, че няма подобен миг, в който да има преориентация на страната ни. В служебния кабинет продължаваме да работим по заложени цели с оглед европейската интеграция ", подчерта вицепремиерът по ръководство на европейските средства.

Той посочи, че България би трябвало да откри дълготрайни различни енергийни източници, които да подсигуряват сигурността на нашата стопанска система и система. Пеканов сподели, че главният приоритет е да се обезпечи сигурността на енергийната система, всички опасности би трябвало да бъдат адресирани и да се слагат условия, които са положителни за нашия народен интерес.

" През годините сме толерирали прекалено много това да се промъкваме към закона, да затваряме очи за злоупотреби и корупционни практики. Това би трябвало да спре. Не можем да си позволим да продължаваме по този начин. Виждаме по какъв начин корупцията и толерирането на нездравословни практики водят до най-тежките последствия ", разяснява Пеканов нещастието с двамата служители на реда в Бургас. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР