През годините, откакто Стоян Христов е Началник на Парковия участък

...
През годините, откакто Стоян Христов е Началник на Парковия участък
Коментари Харесай

Скандал! Шеф в Централен Балкан лапна 60 бона, а вижте какви ги свърши

През годините, откогато Стоян Христов е Началник на Парковия сектор в Централен Балкан, макар зачестилите случаи на открити трупове на убити животни / благородни елени и диви прасета / на територията на парка, няма хванати бракониери и формирани актове, заради обстоятелството че лицата извършващи противозаконен лов са негови познати и доближени и действията които правят са с негово познание.

Странични хора мъчно биха могли да бракониерстват из територията на парка без съдействието на Стоян Христов, като се има в поради мъчно наличния терен, затворените пътища с бариери и поставеното на основни места видеонаблюдение.

На територията на парка годишно пашуват стотици домашни животни / крави, телета, коне, овце / без техните притежатели да заплащат нужните такси за това. Стоян Христов е чавекът, който взема решение кой да позволява и на кой собственик да подписва нужните документи за вземането на дотации за развъждането на животни на територията на парка, като позволява от това да се възползват единствено негови доближени.

За признателност той годишно получава от тях по 4-5 бр. телета като подарък. Обикновено това са и „ хората “, които първи намират и подават сигнали за убитите животни, а не чиновниците на парка и многочислените туристи, което подсказва че тъкмо тези хора работят в комбина със Стоян.

До преди 2-3 години Стоян отглеждаше лично стадо на територията на парка с поставеното лице Георги Иванов Павлов, като е вземал годишна дотация от 60 хиляди лв..

По това време Стоян Христов не е допускал някой различен да пашува животни в региона към тях.

Откакто е Началник той е в непрекъснати спорове с хижарите, стопанисващи хижи в региона, защото за него всички те са бракониери. Той по всякакъв начин пречи на развиването на туристическата активност в региона, на снабдяването на хижите с дърва и на прекосяването на транспортни средства, доставящи нужните артикули за хижите.

По негово разпореждане са затворени и блокирани 50% от туристическите направления в региона, като част от тях са затворени с бариери, а на останалите липсва маркировка и обозначения.

Въпреки установените нарушавания, осъществени от негови чиновници през годините и известни на всички в региона, Стоян Христов си затваря очите все едно нищо не се е случило, без да подхваща някакви ограничения за това.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР