„През годините много наши сънародници потърсиха по-добро бъдеще зад граница,

...
„През годините много наши сънародници потърсиха по-добро бъдеще зад граница,
Коментари Харесай

Румен Радев към българите в Португалия: Ще засилим връзките си с нашите сънародници зад граница

„ През годините доста наши сънародници потърсиха по-добро бъдеще зад граница, само че съм убеден, че където и да се намирате, оставате вечно свързани с България. Знам какъв брой старания е коствало на всеки от вас да успее на нова земя и това могат да го реализиран единствено хора с гений, с непримиримост, по тази причина и вашият триумф в Португалия е подобен и за България “.

Това съобщи президентът Румен Радев, който в постройката на българското посолство в Лисабон беседва с наши сънародници, които живеят и работят в Португалия. В срещата участваха преподаватели от Българското неделно учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “, лекари, културни дейци, десетки наши сънародници. Сред гостите беше и именитият футболист на „ Спортинг “ Лисабон и националния тим Ивайло Йорданов.

Държавният глава благодари на нашите сънародници за метода, по който показват своята татковина. „ С триумфите, които постигате в областите на културата, образованието, инженерните действия и високите технологии, вие давате нужното доверие на държавното управление на Португалия и на локалния бизнес да влагат в България “, съобщи Радев, оповестиха от прессекретарията на президента.

„ Чрез хора като госпожа Давидова с нейния екип от Българското неделно учебно заведение и отец Христов, който поддържа нашата християнска религия тук, България живее в Португалия “, уточни още президентът.

Румен Радев означи пред гостите, че страната ни е в развой на предефиниране на своите цели и визия за контактите и помощта, която оказва към българските общности зад граница. „ Тази помощ не би трябвало да се лимитира единствено с поддръжка към българските църкви и културно-просветните сдружения, тъй като вие заслужавате по-голяма поддръжка във връзка с подготовка, обществени и пенсионни права, както и досегаемост на транспортните връзки “, акцентира още Румен Радев и увери сънародниците ни, че президентската институция е отворена за техните оферти и хрумвания.

Със срещата с нашите сънародници завърши държавното посещаване на президента Румен Радев в Португалската република.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР