През годините години освен инвестициите в поддържане на добро техническо

...
През годините години освен инвестициите в поддържане на добро техническо
Коментари Харесай

Топлофикация Перник задава нови трендове в зелените иновации и открива нови работни места

" През годините години с изключение на вложенията в поддържане на положително техническо положение на мощностите и осъществяване на зелени планове, влагането на запас в развиването на фрагментите е основополагащ за „ Топлофикация Перник “. В подтекста на Зелената договорка считам, че тематиката с квалификацията в енергетиката ще става все по-актуална. По тази причина стажът за възпитаници е позитивна процедура, която сполучливо се постанова за да се даде път на младите енергетици. " съобщи инж. Чавдар Стойнев, изпълнителен шеф на " Топлофикация Перник ". Той описа, че всяка година на стаж в предприятието идват доста надарени младежи идват, искащи да останат в България и да работят за развиването на бранша. Инж. Стойнев уточни, че за специалността на енергетика най-важна е приемствеността. Той съобщи, че всичко, което е научил през годините е с помощта на дългогодишните чиновници в централата. " Едно от нещата, които съм запомнил от моите ръководители, е че най-хубавият екип е този, който предприятието е събрало, обучило и отгледало. " акцентира инж. Стойнев и добави, че като шеф ползва точно този принцип в работата.

Инж.Стойнев съобщи, че производството на чиста сила ще основава отсега нататък още повече работни места. Той цитира годишния отчет за заетостта с чиста сила на Международната организация за възобновима сила (IRENA) и Международната организация на труда (МОТ), в които се установи, че работните места в енергетиката търпят напредък. Инж. Стойнев добави, че точно някои от най-добре платените работни места в енергетиката се намират в бранша на зелената и възобновимата сила. " Това е поради прехода към чиста и възобновима сила от държавни управления и организации за понижаване на излъчванията на нездравословни газове. " изясни инж. Стойнев.
-->
Директорът на предприятието уточни, че единствено през последната година в „ Топлофикация Перник “ са оповестили няколко свободни работни места за позиции, част от инженерните и механически специалности.

" Декарбонизацията в „ Топлофикация Перник “ ще се извърши посредством заменяне на въглищата с природен газ и биогорива, каквато е и политиката на Европа " уточни инж. Стойнев.

По думите му трансформацията е причина за откриване на още работни места.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР