През есента ще има нова актуализация на бюджета. Това заяви

...
През есента ще има нова актуализация на бюджета. Това заяви
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: България и страните в ЕС са в тежка икономическа криза

През есента ще има нова актуализация на бюджета. Това съобщи някогашният зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев в студиото на „ Денят онлайн ".

„ По всяка възможност ще стигнем до такава степен, тъй като дупмилен керемедчиев

ката, която се отваря със обществените заплащания, неналичието на подкрепяне на съответни бизнес среди, които са подвластни от доставката на газ и всички ограничения, които сега не влизат, най-после ще излязат солено, тъй като би трябвало да се извадят пари, с цел да се покрият ", разяснява той.

„ Близо 2 милиарда лева е дупката, която се отваря от Плана за възобновяване. Даже тези пари да влязат, това ще се случи единствено след открити констатации от Европейска комисия, че промените у нас се случват. Това няма по какъв начин да стане, защото би трябвало да се гласоподават над 60 законопроекта, които би трябвало да подкрепят тази смяна ", добави Керемедчиев.

Той е безапелационен, че парите от Плана за възобновяване и резистентност са жизненоважни за страната ни. „ Беше заложено тези пръвоначални средства да влязат в двата бюджета, т.е. бяха калкулирани, само че не влязоха. Тази дупка би трябвало да бъде запълнена ", счита някогашният зам.-министър на външните работи.

„ Песимист съм, че до края на годината ще успеем да получим средствата по Плана за възобновяване ", означи той.

По думите му е явно, че и България, и страните в Европейски Съюз са в тежка икономическа рецесия, която съгласно него ще се задълбочава поетапно със прекъсването на газовите доставки за огромните стопански системи.

Той разяснява и политическата обстановка в страната. „ Важно е дали отиваме на избори, дали третият мандат ще се реализира и в случай че се реализира - това за какъв интервал от време ще е. Различните партии споделиха разнообразни периоди - от 6 месеца до година или две. Такъв къс интервал от време обаче значи, че още веднъж продължаваме да закърпваме обстановката и да съживяваме един Франкенщайн, който беше основан от позиция на икономическата политика на държавното управление ", сподели той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР