През днешния ден екипи на Дирекция „Аварийна помощ и превенция

...
През днешния ден екипи на Дирекция „Аварийна помощ и превенция
Коментари Харесай

22 сигнала за завирявания и паднали дървета и клони в София

През днешния ден екипи на Дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита " са реагирали на 22 сигнала за завирявания на пътни сектори и паднали дървета и клони. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община. Почиства се от паднали камъни по велоалеята в Панчарево.

Екипите ревизират и проходимостта на шахтите по Южната дъга, бул. „ Цариградско шосе ", бул. „ Българи ", бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви ", пътни сектори в регион „ Витоша ". Със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова е разпоредено на регионите кметове да провеждат непрекъснато наблюдаване на равнищата на язовирите, реките и сериозните сектори в столицата. До момента са направени 3 обхода на всички реки и язовири.

Обстановката в регион „ Нови Искър " след изобилните дъждове се възстановява. Надградена е дигата на река Какач при с. Кубратово.

Продължава следеното източване на язовирите „ Мърчаево ", „ Мрамор " и „ Суходол ". Нивата им се следят непрекъснато. Към момента няма нарушени насипи, проводимостта на реките е обезпечена, а равнищата им се намаляват.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР