През деня вече започнаха да крадат крави с камиони. Отишли

...
През деня вече започнаха да крадат крави с камиони. Отишли
Коментари Харесай

След реформата на Рашков е така! В Годеч започнаха да крадат и крави посред бял ден

„ През деня към този момент започнаха да крадат крави с камиони. Отишли са, натоварили са ги и са си тръгнали. Щели са да вземат и бика, само че той е бил доста здрав, тежък, по-буен и по тази причина не са съумели “, споделя кметът на град Годеч Радослав Асенов пред „ 24 часа “.

Престъплението за него е въплъщение на това какво се случва в общината, откогато на 1 юни от Министерство на вътрешните работи преструктурираха районното ръководство в града в полицейски сектор към районно управление (на МВР) – Костинброд. Това е един от 13-те такива случая в страната.

„ Има единствено квартални служители на реда. Няма Криминална полиция, няма Икономическа полиция, няма Пътна полиция. Тези експерти, които до неотдавна имахме, към този момент ги няма “, разказва измененията Асенов. Самият той е някогашен служител на реда и изяснява, че от 30 души в този момент в сектора са едвам 7. Той хлопвал кепенци в 17,30 часа и отварял чак сутринта, до момента в който преди работел непрекъснато.

Кметът потърсил и Министерство на вътрешните работи, с цел да желае възобновяване на районното. Получил отговор от основния секретар Петър Тодоров, който изяснява, че в общината живеят 5000 души, а приблизително за последните 5 години били регистрирани по 53 закононарушения. Нямало тежки като убийства и въоръжени грабежи да вземем за пример. А и общината била към правосъдния регион на Костинброд.

Добрата статистика, счита обаче Асенов, е била поради предварителната защита. Тя се получавала поради непрекъснатото полицейско наличие, което респектирало контингента. Когато има районно, непрекъснато служители на реда патрулират из общината. Бандитите не знаят къде са те и има риск да попаднат на тях.

„ Когато бях служител на реда, имаше една тактичност. Бандитите звъняха и пращаха патрула по неверна диря. Той обаче бързо откриваше, че сигналът е менте. А в този момент патрулът ще тръгне от Костинброд, който е на 35 км от Годеч. Така, до момента в който разбере, че е пратен за зелен хайвер, нарушителите могат да работят “, споделя терзанията си кметът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР