През декември китайските власти наредили на докторите да крият коронавирусаКитайските

...
През декември китайските власти наредили на докторите да крият коронавирусаКитайските
Коментари Харесай

Лекар от Ухан със зловещо признание за заразата

През декември китайските управляващи наредили на докторите да крият ковид
Китайските управляващи са се пробвали да скрият през декември предходната година смъртоносния ковид, който към този момент заради над 100 страни по целия свят и лиши над 3000 живота, в това число един у нас.

За първи път в изявление един от лекарите в китайския град Ухан, откъдето плъзна COVID-19, обществено призна, че формалните управляващи в Пекин са издали възбрана да се шуми за първите случаи на болестта.

Аи Фен, шеф на болничното заведение в Ухан, описа в изявление за списание " Renwu " по какъв начин на 30 декември 2019 година той и още няколко негови сътрудници са провели диалог в една от платформите за бърза връзка, по отношение на здравословното положение на пациент със признаци на тези, близки до различен злощастен вирус – SARS. През 2003 година той болести близо 8000 души и аргументи гибелта на 800, оповестява Novini.bg.

Един от участниците в диалога тогава е бил и офталмологът доктор Ли Уелианг, който умря през февруари от ковид и който пръв оповести за китайската смъртоносна болест. Именно Уелианг е бил " посъветван " от китайските управляващи да резервира безмълвие по тематиката. Тогава Уелинг разкрива, че е сграбчил началника на респираторното поделение, до момента в който е минавал около кабинета му и го е предизвестил, че един от неговите пациенти е възпален с " подозрителна болест ", наподобяваща плашещо доста на SARS. Два дни по-късно Уелинг бива посетен от началника на здравния инспекторат в Ухан и е бил предизвестен, че популяризира клюки, които може да нанесат " щета на стабилността ".

Отделно от това здравните управляващи издали безапелационна възбрана на медицинския личен състав да си препраща известия или фотоси, отнасящи се до ковид, след което ги призовали да носят защитни дрехи и маски.

" Виждахме по какъв начин от ден на ден и повече пациенти влизаха в болничното заведение и техният брой непрекъснато нарастваше ", спомня си Аи Фен за времето, в което здравните управляващи в Китай към момента отричаха информацията, че болестта може да се предава сред хората. Той призна още, че през първите два месеца от взрива на ковид пред очите му непрекъснато умирали хора, в това число и негови сътрудници, измежду които и офталмолога доктор Ли Уелианг.

Аи Фен е безапелационен, че в случай че е знаел до какви последици ще докара в международен мащаб разпространяването на COVID-19, е щял да работи по-твърдо и да уведоми всички по света за задаващата се пандемия, без значение от разпорежданията на управляващите в Пекин, оповестява още Novini.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР