През април 2021 година двама японци са получили трансплантация на

...
През април 2021 година двама японци са получили трансплантация на
Коментари Харесай

България намесена в японско разследване за незаконни трансплантации

През април 2021 година двама японци са получили трансплантация на бъбрек в болница в България, уредена от турчин. Операциите са минали сполучливо, само че той спрял да посредничи, откакто българските управляващи почнали следствие по съмнение за незаконни трансплантации от живи донори, осъществени в страната през 2019 - 2021 година

Подозренията в Япония са, че Неправителствени организации с идеална цел е сътрудничела с жител на Турция, представящ се за доктор, който през 2017 година е бил задържан в Украйна по съмнение за присъединяване в трафик на органи. Делото там още не е завършило.

Известно е, че той е получавал средства, включително " такса за донора " от към 15 хиляди $ (не е несъмнено, че цялата сума е достигала до действителния дарител), от Асоциацията за поддръжка на пациенти с нелечими болести ( " Набо канджа шиен само че кай " ), основана в Токио. Общата сума достигала 80 хиляди $.

Японското следствие се базира на звукозаписи и видео, свидетелства от лица, свързани с асоциацията и пациенти, минали през хирургическа интервенция. Твърди се, че Асоциацията е извеждала японци най-вече в Китай като медиатор за трансплантации от умряли хора или екзекутирани пандизчии. През последните 17 години през асоциацията са минали към 170 задгранични трансплантации. Източниците на органи са живи донори (в 5 случая), починали в произшествия, изпаднали в мозъчна гибел или екзекутирани (до 2015 г.), твърди изданието, съгласно което главно трансплантации се правели в Китай преди Covid пандемията. 

Подборът на донорите и изискванията за присъединяване са на локалните лечебни заведения и координатори, а асоциацията се занимава само с " хоспитализирането, процедурите по изписване и персоналните грижи за пациента " и " в никакъв случай не е взела участие " в този развой, настояват от " Набо канджа шиен само че кай " пред японското издание. 

По обявата работи: Венцислав Василев
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР