През 80-те години Джим Хенсън създава неповторим фентъзи свят с

...
През 80-те години Джим Хенсън създава неповторим фентъзи свят с
Коментари Харесай

Тъмният кристал от Джим Хенсън с продължение

През 80-те години Джим Хенсън основава несравним фентъзи свят с филмовата класика " Тъмният кристал ", а през днешния ден феновете му могат да се насладят на нови пластове от историята с тетралогията на Дж. М. Лий.

Писателят възражда тематиките и концепциите на Хенсън в своите книги, запазили духа на фамозния кукловод. Вторият разказ от поредицата ще зарадва българските почитатели на 29 юни. " Песента на тъмния кристал " на Дж. М. Лий продължава предисторията на оригинала с трогателен сюжет и екзотични герои, с които българските читатели се срещнаха през 2021 година в първия том от поредицата – " Сянката на тъмния кристал ".

Серията съчетава креативната визия на Хенсън с фантастичните съвременни илюстрации на Брайън Фрауд и Кори Годби. Преводът на романа още веднъж е дело на Борислав Стефанов. Този път гласът на кристала отслабва. Неколцина отдадени обаче към момента чуват завладяващата му мелодия...Кайлан от Сами Шумак е ловък песносказец, само че историите за от дълго време измрели герои няма да оказват помощ на приятелите му по време на рисковото им странствуване през непознати земи.

След като разкриват измяната на скексисите, двамата с гизненката Ная се трансформират в бегълци, преследвани от подлите прислужници на властелините. Другите гелфлинги също ги отлъчват, но Кайлан знае, че истината би трябвало да бъде изречена, без значение какъв брой е мъчно.

Фейенът дълго е търсил своята цел и може би геният му на песносказец най-накрая ще се окаже от изгода...Кайлан и Ная бягат от Камък-в-Гората, откакто осъзнават, че скексисите са по петите им. Подобно на някогашните стражи Риан и Гърджин, и те са нарочени за предатели и нарушители. Риан поема към Ха`рар, с цел да изиска помощ от Всемодрата, а Кайлан и Ная се нагърбват с задачата да открият метод да предупредят всички гелфлинги за грозящата ги заплаха.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР