През 70-те години на миналия век кариерата на популярния актьор

...
През 70-те години на миналия век кариерата на популярния актьор
Коментари Харесай

Луи дьо Финес и неговите рози

 Луи-дьо-Финес-и-неговите-рози

През 70-те години на предишния век кариерата на известния артист Луи дьо Фюнес отивала към своя залез. Той изгубил обичания си сътрудник Бурвил, претърпял два инфаркта през 1975 година и поканите за присъединяване във филми почнали да идват все по-рядко.

Този интервал се трансформирал в огромно тестване за комика и околните му. Характерът на Финес, така и така нелек, се влошил в допълнение. В последна сметка актьорътобявил, че не желае да има нищо общо с киното и се преместил от Париж в замъка си, намиращ се покрай Нант, където щял да напише язвителните си записки. 

Но напълно ненадейно Луи дьо Фюнес се захласнал по градината си и преди всичко – по розите. Той почнал да посвещава съвсем цялото си свободно време на тях.

А скоро се появил и вид рози, кръстени на великия артист. Той е създаден от френската компания Meilland International. Те споделят, че самият Финес е избрал този вид за себе си по време на посещаване в розовата градина на компанията, която се намира в град Сан Рафаел покрай Ница.

Луи дьо Финес изразил възхищението си от оттенъците на пъпките на цветята и сравнил този цвят със слънчевите дни, царящи в южната част на Франция.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР