През 2023 г. забелязваме намаляване на средствата от престъпна и

...
През 2023 г. забелязваме намаляване на средствата от престъпна и
Коментари Харесай

10 пъти скок на исканията от правоохранителни органи за три години от най-голямата криптоборса Binance

През 2023 година виждаме понижаване на средствата от незаконна и престъпна активност, минали през крипто. Това сподели пред публицисти мениджърът за България на Binance Веселин Георгиев.

Той цитира данни на Chainalysis, съгласно които делът на мръсните пари в крипто е понижен от 0,43% на 0,34%. По думите му причина за това са усъвършенстваният мониторинг в областта на сигурността и сходството на цялата промишленост, по-доброто взаимоотношението с управляващите по целия свят, само че и поради транспарантния темперамент на блокчейн технологиите.
 Съединени американски щати и Binance се схванаха - какво следва за света на крипто
Съединени американски щати и Binance се схванаха - какво следва за света на крипто

Стъпка към предвидимост в целия бранш или голям риск за най-големия състезател в него?

" Днес мога да заявя, че крипто е едно много недружелюбно място за нарушителите и те концентрират своите старания в по-незащитени канали ", акцентира той.

Георгиев означи, че през 2023 година са били обработени 58 000 поръчки от правоохранителните органи по света - по отношение на едвам 5800 през 2020 година Освен това, чиновници на Binance по сигурността, измежду които и някогашни проверяващи служители на реда, организират образования в областта на блокчейн за службите от разнообразни страни.
 Кристиано Роналдо е изправен пред групов иск за $1 милиард в Съединени американски щати поради разпространение на Binance
Кристиано Роналдо е изправен пред групов иск за $1 милиард в Съединени американски щати поради разпространение на Binance

Според ищците настояват Роналдо е взел участие в популяризирането и продажбата на нерегистрирани скъпи бумаги в съдействие с най-голямата борса за криптовалута в света

Мениджърът на Binance за България уточни, че сътрудниците му си партнират и с правоохранителните органи у нас. " Мисля, че българските управляващи са доста по-добре осведомени във връзка с крипто и блокчейн, в сравнение с преди 2-3 години ", добави той.

Регулации и трендове

Според Веселин Георгиев през 2024 година ще забележим продължаващо развиване на Биткойн екосистемата, само че също по този начин ще сме очевидци на прогрес и в други сфери като токенизацията на активи от действителния свят, децентрализирана физическа инфраструктура и така нататък

" Крипто не е подминато от AI - плановете, свързани с AI бележат забележителен растеж ", разяснява още топй.
 Стойността на Биткойн мина 100 000 лв.
Стойността на Биткойн мина 100 000 лв.

Само в границите на тази година е поскъпнал с над 20%

Важен акцент за Binance и останалите компании от крипто бранша през тази година ще е подготовката за влизането в действие на европейския правилник за цифровите активи MiCA. " Това е доста огромен късмет за Европа. Тя изпусна първите две уеб революции. Сега за първи път има късмет да бъде водач в Web 3 революцията - тя е обвързвана с приемането на криптовалутите, само че най-много с блокчейн технологиите и опцията всеки субект да има благосъстоятелност върху данните си ", акцентира Веселин Георгиев.
 Подготвя се световна регулация на крипто пазара
Подготвя се световна регулация на крипто пазара

Инициативата е на световния орган на комисиите по скъпи бумаги

MiCA ще разреши на Binance и останалите крипто компании да работят с обединен лиценз в Европейски Съюз и по този начин да отпадне регулаторната тежест на другите пазари и законодателства: " Някои страни се пробваха да наложат обичайните финансови правила върху крипто промишлеността - представете си с разпоредбите за регулирането на банките, основани преди десетилетия, да се опитваш да регулираш крипто, което е доста по-различно. Опитът демонстрира, че това е задача, обречена на крах ".

От Binance са безапелационни, че към този момент работят за имплементирането на регламента и задачата е да няма съществени промени в продуктите, които оферират на потребителите си в Европейски Съюз.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР