Основателят и изпълнителен директор на BlackRock Лари Финк вижда един

...
Основателят и изпълнителен директор на BlackRock Лари Финк вижда един
Коментари Харесай

Пенсионирането на 65 години става невъзможно

Основателят и изпълнителен шеф на BlackRock Лари Финк вижда един огромен проблем пред света и той е обвързван с пенсионирането. 71-годишният Финк насочи предизвестие към чиновниците по света, които се надяват да се пенсионират през 60-те си години. Той показва, че с помощта на застаряването на популацията и растежа на продължителността на живота в международен мащаб осигурителните системи се разпадат, а пенсионирането на 65-годишна възраст няма да е допустимо за доста, даже за множеството хора.

По света служащите живеят по-дълъг живот, което прави натрупването на задоволително средства за пенсиониране по-трудно “, написа Финк в годишното си писмо до акционерите, което постоянно е дълго чакан документ, а тази година е озаглавено „ Време е да преосмислим пенсионирането “.

От 2000 до 2019 година предстоящата дълготрайност на живота в международен мащаб се е нараснала доста – от 76 на 73 години. Организация на обединените нации чака до 2050 година един на всеки шест души по света да бъде на 65 или повече години. И защото популацията застарява, доста страни скоро ще доближат точка, в която повече хора напущат работната мощ, в сравнение с влизат в нея.

Финк дава директен образец със Съединени американски щати, където застаряващата работна мощ оказва напрежение върху Администрацията за обществено обезпечаване, която споделя, че няма да може да изплаща заслуженото в цялостен размер на пенсиониращите се от 2034 година нататък.

Като общество, ние фокусираме голямо количество сила, с цел да помогнем на хората да живеят по-дълго. Но даже и парченце от тези старания не се поставят, с цел да се помогне на хората да си разрешат тези спомагателни години “, написа Финк.

Финк пита „ Как да си позволим по-дълъг живот? “ и твърди, че би трябвало най-малко да стартираме диалога по кое време би трябвало да стартира към този момент пенсионирането в ерата на дълголетието и по какъв начин можем да насърчим тези, които желаят да работят по-дълго.

Пенсионирането е доста по-трудно, в сравнение с беше преди 30 години. И това ще бъде доста по-трудно след 30 години “, добавя той.

BlackRock е най-големият управител на пари в света с активи от 10 трилиона $. По лични данни повече от половината от активите, които ръководи, са за пенсиониране.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР