През 2022-ра година ще бъдат подменени уредите за отопление с

...
През 2022-ра година ще бъдат подменени уредите за отопление с
Коментари Харесай

Подмяна на уредите за отопление с по-екологични на 5500 столични домакинства през тази година



През 2022-ра година ще бъдат сменени уредите за отопление с по-екологични на 5500 семейства в Столичната община. Семействата към този момент имат контракти за безплатната замяна за обособяване на по-малко фини прахови частици в атмосферата. Новите печки са част от програмата на Столична община за възстановяване на качеството на въздуха.

В последните месеци на миналата година Столичната община е подменила гратис отоплителните уреди на над хиляда фамилии. Набирането на заявки за безвъзмездна замяна продължава.

Желаещите семейства могат да заявят в районните администрации, че желаят печките им да бъдат сменени с екологично отопление. Така, вместо потреблението на дърва и въглища, столичани могат да изберат апарат на газ, палети или ток.

Подмяната на отоплителните уреди се реализира по план " Подобряване качеството на атмосферния въздух в Столичната община посредством замяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с екологични други възможности ", който е финансиран по стратегия " Околна среда " със период до края на 2023-та година.

София извършва план и по стратегия " Лайф ".

Очаква се с осъществяването на двата плана да бъдат сменени отоплителните уреди на над 15 000 семейства до края на 2024-та година. Столичната община ще кандидатства и по новата оперативна стратегия " Околна среда " в идващия програмен интервал, с цел да продължи подмяната на отоплителните уреди.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР