През 2021 г. злоупотребата с екопомощите за електрически автомобили в

...
През 2021 г. злоупотребата с екопомощите за електрически автомобили в
Коментари Харесай

Злоупотреби за 240 милиона евро с финансирането на електро автомобилите в Германия?

През 2021 година злоупотребата с екопомощите за електрически коли в Германия явно е придобила обилни размери. Какъв е номерът? Множество електрически коли, които са субсидирани в Германия с подзпомаген за покупка до 9000 евро, се изнасят в чужбина след приключване на наставления интервал на държане от шест месеца.

„ Около 30 000 електро коли евентуално са били продадени в чужбина като млади използвани коли единствено през първите девет месеца на предходната година “, споделя Стефан Брацел, професор по автомобилна стопанска система и шеф на Центъра за ръководство на колите (CAM) в Бергиш Гладбах. Сега Федералното министерство на стопанската система желае да предприеме дейности против тази процедура.

„ Целта на финансирането не е субсидираните коли да се препродават постоянно на други европейски страни след приключване на минималния интервал на държане, а това да се трансформира в бизнес модел за търговци и купувачи “, споделят от министерството – Разпознали сме казуса. В момента министерството работи по поправяне на финансирането от 2023 година Ще вземем поради и въпроса за минималния интервал на задържане. Разглежда се удължение на минималния интервал на задържане ".

Според специалистите той би трябвало да се удвои от шест на дванадесет месеца. Всеки, който желае да продаде електрическата си кола след по-кратък интервал от време, ще би трябвало да върне дотацията. Министерството приема, че загубата на стойност на използвана кола след дванадесет месеца е доста по-висока, в сравнение с след шест месеца и че препродажбата в чужбина може да стане по-малко привлекателна. Новите правила ще се ползват от 2023 година

За първи път САМ употребява регистрационните данни от предходната година, с цел да покаже какъв брой коли, субсидирани в Германия, явно са били изнесени в чужбина. През 2021 година може би е всеки осми от новорегистрираните електро коли. Проучването стига до заключението, че "германската страна предизвиква електромобилността в чужбина ". По консервативни оценки се споделя, че „ единствено през 2021 година до 240 милиона евро държавни дотации за чисто електрически транспортни средства може да не са били употребявани по подобаващ метод “.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР