През 2018 година, в световен мащаб производството на оперативна памет

...
През 2018 година, в световен мащаб производството на оперативна памет
Коментари Харесай

Очаква се поскъпване на оперативната памет с 5-10%

През 2018 година, в международен мащаб производството на оперативна памет (DRAM) ще се усили с 30%, до 96 милиарда $, а цената на чиповете ще нарасне с 5-10% през първата половина на годината. Това предвиждат отрасловите източници на изданието DigiTimes.

Според тях, растежът на доставките на RAM подтиква търсенето на тези артикули от страна на притежателите на дейта-центрове и производителите на смарт телефони.

През първото тримесечие на 2018 година, проблемите с доставките на чипове памет за сървърите, употребявани от водещите американски интернет-компании, отслабнаха спрямо втората половина на 2017-та година, само че цените към момента са високи.

Средната цена на DDR4 чиповете през януари тази година се е нараснала с 1.1% по отношение на предходния месец. През февруари, тя е повишена до 5 $. Очаква се, че до края на първата четвърт, покачването на цените ще бъде от 3 до 5%. При това, цената на DDR3 чиповете ще се стабилизира през февруари, а най-вероятно тя ще остане непроменена и през март.

Събеседници на DigiTimes споделят, че в интервала юли-декември 2018 година ще се усили индустриалния потенциал на DRAM и NAND flash паметите. Това преди всичко ще се осъществя от страна на фирмите Samsung, SK Hynix и Micron.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР