През 2017 г. настъпва хуманитарна криза с бежанци. Рохинга са индоарийски

...
През 2017 г. настъпва хуманитарна криза с бежанци.
Рохинга са индоарийски
Коментари Харесай

Трогателно! Син носел 7 дни на гръб родителите си, за да ги спаси

През 2017 година настава филантропична рецесия с бежанци.

Рохинга са индоарийски народ, който живеел в щата Ракхайн, Мианмар.

През 2017 бежанците рохинга се изсипват в Бангладеш, принудени от репресиите на армията на Мианмар да прекосяват километри блата, хълмове и реки в едно трудно пътешестване.

На фона на рисковото състояние тогава в интернет се появява може би най-сърцераздирателната фотография на филантропичната рецесия.

Снимката изобразява млад мюсюлмански емигрант рохинга, носещ възрастните си майка и татко в двойна кошница, преметната на раменете му, с цел да могат и те да избягат от насилието в Ракхайн.

На възраст, на която множеството хора биха учели или работели, той носел надалеч по-тежко задължение от доста свои връстници.

Младият мъж споделил, че не може да изостави родителите си и по тази причина ги придвижи до границата с Бангладеш, вървешком бо  в продължение на седем дни, с цел да им помогне да избягат от жестокостта.

Хиляди други бежанци като него, в това число дами, деца, мъже и възрастни хора, се впуснали в дългия път към спасението. Рохингите са разказани от Организация на обединените нации като най-преследваните хора в света,

Вижте добре фрагментите с този млад мъж. Да носиш родителите си на раменете си цели 7 дни. Има ли по-ярък образец за синовна обич към своите родители?

Нека светът знае историята му. И дано знае, че към момента има хора с такива висши морални полезности.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР