През 2016 г., министърът на транспорта на Ирак – Казем

...
През 2016 г., министърът на транспорта на Ирак – Казем
Коментари Харесай

Древните шумери са имали космодруми и са летели в Космоса

През 2016 година, министърът на превоза на Ирак – Казем Финджан, прави сензационно изказване по време на бизнес пътешестване до Ди Кар.Според него, шумерите са имали лични космодруми и са пътували интензивно в Слънчевата система и открития Космос.Шумерите са една от античните мощно развити цивилизации, съществувала преди към 5000 години в Месопотамия, сред реките Тигър и Ефрат. По-късно, тази територия става Вавилония, а в този момент се намира в Ирак и Сирия.Древните здания на шумерите (зигурати) са поразителни с величието си и не отстъпват по нищо на египетските пирамиди. Изложени са доста теории за задачата на зигуратите, в това число такива, които съставляват интерес за уфолозите. Никой обаче не е очаквал формалният представител на страната да направи сходно изказване.

 1 2 600x333 - Древните шумери са имали космодруми и са летели в Космоса
Шумерите са вярвали в доста богове. Те се молели на Ану (Върховен господ, небесен господ, господ на парадайса, стопанин на съзвездията, крал на боговете, духовете и демоните), Енки (бог на водата, знанието, пакостите, занаятите и творението, държател на земята), Енлил (владетел на ветровете), Инана (богиня на плодородието, плътската обич, борбите и раздора, стопанка на планетата Венера), Уту (бог на слънцето и справедливостта), Син (лунният бог), и др.Те са изобретили доста технологии, в това число колелото, клинописа, аритметика, геометрия, напояване, триони и други принадлежности, както и сандали, колесници, харпуни и бира.
Финджан е сигурен, че античните шумери са били добре осведомени с Космоса, и че първите платформи за галактически кораби са издигнати на територията на шумерските градове Ур и Ериду, преди към 5 хиляди години.Министърът споделя, че в случай че някой не му има вяра, тогава може да прочете книгата на Зекария Сичин или творбите на Самуел Крамър. Ситчин е доста прочут създател в уфологията, а Крамър е считан за един от най-хубавите експерти по шумерите през ХХ век, изучавал най-подробно шумерските легенди за основаването на света.Четете още: Тайнствен каменен път ненадейно изплува на брега на СахалинНякои откриватели в региона на различната история и „ неразрешената археология “ имат вяра, че руините на шумерските зигурати са антични места за кацане на галактически кораби. Най-добре непокътнатият зигурат е в Ур. Той е разкопан през 30-те години на предишния век, тъкмо когато Крамър интензивно изследва антична Месопотамия.

 2 2 600x373 - Древните шумери са имали космодруми и са летели в Космоса
Архитектурата на зигуратите от дълго време удивлява историци и археолози. Тя е нещо доста впечатляващо и величествено, а кой знае по какъв начин са изглеждали структурите в цялостния си тип …! Възможно е зигуратите да са имали плоски платформи от горната страна, на които са кацали дребни извънземни кораби.Скептиците ще сметнат всичко това за приказки на почитателите на „ зелени човечета “, само че мъчно ще отрекат фактът, че за „ елементарни фермери и скотовъди “ античните шумери са знаели прекалено много за пространството.Няколко години след речта на Финджан, по време на посещаване на иракския музей в Багдад, в шумерското крило, професор Камал Азиз Кетули вижда три шумерски глинени плочки с клинопис и рисунки, датирани от към 3000 година прочие н. е.

 3 1 600x456 - Древните шумери са имали космодруми и са летели в Космоса
Според него, на една от таблетките е намерил рисунки, доста сходни на хелиоцентрично изображение на Слънчевата система. Тоест, шумерите може и да не са летели в Космоса, само че прелестно са разбирали по какъв начин „ работи “ нашата Галактика. Това, в тези дни без телескопи е доста ненадейно познание.Известно е, че почти по същото време, т.е. от 3000 година прочие н. е., месопотамците са употребявали модернизиран календар с месеци и години, което демонстрира, че те към този момент са знаели доста добре придвижванията на Земята и Луната.Също по този начин, учените откриват, че шумерите са били наясно със съществуването на пет планети в Слънчевата система, забележими с просто око – Меркурий, Венера, Марс, Юпитер и Сатурн.Шумери, галактически кораби, платформи за кацане … Възможно ли е?Следвайте ни …
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР