През 1953 г. Чърчил казва на абдикиралия Едуард VIII, който

...
През 1953 г. Чърчил казва на абдикиралия Едуард VIII, който
Коментари Харесай

Риши Сунак решава дали принц Хари ще посети коронацията на крал Чарлз III?

През 1953 година Чърчил споделя на абдикиралия Едуард VIII, който живее в Съединени американски щати, че не е добре пристигнал на коронацията на кралица Елизабет II
Министър-председателят на Англия, Риши Сунак, може да бъде замесен в интензивния спор дали принц Хари би трябвало да бъде поканен на коронацията. Високопоставени кралски чиновници считат, че това решение не трябва да се взема от краля.

Според източници крал Чарлз би трябвало да употребява по този начин наречения " казус на Чърчил ", с цел да избегне невъзможното решение. 

През 1953 година тогавашният министър ръководител, Уинстън Чърчил, ясно декларира на абдикиралия Едуард VIII, че не е добре пристигнал на коронацията на кралица Елизабет II.

" Коронацията е събитие, което се финансира от страната. Така че, по същия метод, по който Чърчил посъветва Едуард VIII да стои настрани от коронацията на Елизабет II, по този начин и решението дали да бъде поканен Хари би трябвало да бъде взето от държавното управление, а освен от татко му ", разясняват осведомени с тематиката и напомнят, че Хари към този момент няма публична кралска роля. 

От държавното управление обаче се пробват да " върнат топката " назад в Бъкингамския замък.

" Кралското семейство ни дава броя на кралските посетители без да показва самоличността им. След това ние поемаме организацията ", съобщи вътрешен източник. 

Кабинетът е основал " Комитет за коронацията ", който се състои от държавни чиновници, представители на кралското семейство и на Англиканската черква. Комитетът ще възнамерява коронацията, която ще се състои на 6 май.

Министерството на вътрешните работи също ще вземе интензивно присъединяване в подготовката. Ако Хари участва, ограниченията за сигурност ще би трябвало да има засилени ограничения за сигурност поради признанията му, че е умъртвил 25 талибански бойци по време на службата си в Афганистан. 

От Бъкингам отхвърлят да разясняват тематиката, само че непосредствен до фамилията разкри, че кралят е " ядосан " от обвиняванията, които Хари насочва в книгата си " Spare " (Резервен). Той жигосах кралицата-консорт Камила като " рискова " и провокира още напрежение с интервюто си с американския публицист Андерсън Купър. 

Хари до момента не е давал съответен отговор дали ще участва на церемонията, в случай че бъде поканен, само че наличието на него и брачната половинка му Меган безспорно ще сътвори напрежение в английското кралско семейство, написа " Дейли мейл ". 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР