През 17 век холандският математик, физик и астроном Кристиан Хюйгенс

...
През 17 век холандският математик, физик и астроном Кристиан Хюйгенс
Коментари Харесай

Книга от 17 век разказва за НЛО

През 17 век холандският математик, физик и астроном Кристиан Хюйгенс написа книга за живота на Сатурн и Юпитер. Заглавието й е „ Небесен свят “ и в началото е написана на два езика – британски и латински.

„ Книгата се пробва да опише по какъв начин биха изглеждали извънземните същества, по какъв начин прекарват времето си, даже по какъв начин звучи музиката им “, споделя оценителят на книги Джим Спенсър, който открива остарелия том на гратис събитие за оценка на антики.

Хюйгенс счита, че извънземните имат ръце и крайници: „ Какво бихме могли да измислим или да си представим, че може да бъде толкоз тъкмо приспособено към всички използва на земните форми, каквито са ръцете “, пита създателят и прибавя: „ Че имат крайници, никой не може да се съмнява. Освен в случай че не са разкрили изкуството да летят в някои от тези светове”.



Ученият си показва извънземните като същества с висок разсъдък – астрономи и майстори навигатори, които волно прелитат до многото луни на двете планети. Те „ се любуват освен на материалните облаги, само че и на удоволствията, предоставени им от високо развитото им общество като диалог, обич, смешки и усещания, обожават музиката и свирят на разнообразни принадлежности “.

„ С музиката е същото, както и с геометрията – на всички места е непроменяемо едно и също и постоянно ще бъде по този начин “, написа Хюйгенс. „ Защото цялата Хармония се състои в Съгласието, а Съгласието е целият свят, закрепен съгласно една и съща неизменима мярка и съразмерност - в случай че изпитват приятност от Хармонията, това е двадесет към едно, че са изобретили музикални принадлежности “.

Но животът на други планети не е единствено някаква утопична визия, предизвестява ученият публицист. Жителите на Юпитер и Сатурн евентуално страдат от „ несгоди, войни, премеждия, беднотия “. „ Ако хората би трябвало да прекарат целия си живот в ненарушен непрестанен мир, без боязън от беднотия, без заплаха от война, не се колебая, че биха живели малко по-добре от зверовете, без да знаят или да се любуват на тези преимущества, които карат живота ни да минава на драго сърце и полза. С други думи: няма болежка, няма самодоволство “.

„ Любопитно е чувството, когато препрочитам тази книга. Темата принадлежи на бъдещето или научната фантастика, само че писателят ни приказва от предишното “, разяснява Спенсър. „ Темата е толкоз завладяваща, тъй като ни кара да се смеем на това, което те не са знаели, до момента в който взирайки се през днешния ден в небето осъзнаваме, че към момента всичко е тайнственост “, написа IFLS.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР