Превземането на Афганистан от талибаните поставя в изключително деликатна ситуация

...
Превземането на Афганистан от талибаните поставя в изключително деликатна ситуация
Коментари Харесай

Как да спрем мигрантите? Цветлин Йовчев посочи 2 задачи

Превземането на Афганистан от талибаните слага в извънредно деликатна обстановка нашата страна поради заплахата от нова бежанска вълна. Според специалиста по национална сигурност и някогашен ръководител на ДАНС Цветлин Йовчев обаче все още няма непосредствена заплаха за страната ни.

„ Натискът на границата не е висок, само че в случай че се ускори неколкократно, тогава ще се появят и непосредствени опасности пред нашата национална сигурност ”, съобщи Йовчев в предаването „ Офанзива С Любо Огнянов ” по НоваНюз.

По думите му при възможна вълна от имигранти страната ни ще има няколко значими задания. Първата е колкото могат повече от тях да бъдат спрени на границата. „ Да спрем този поток от незаконни мигранти ”, изясни Йовчев.

„ Въпреки всичко някои ще съумеят да обхванат. Втората значима функционалност е да успеем да отсеем тези хора. Това би трябвало да стане на особено обособени места, покрай границата. Да бъдат добре преценени и да отделим евентуално рисковите лица. Да намерим подобаващите механизми да бъдат върнати назад ”, изясни още Йовчев.

За тези, които не са рискови, би трябвало да ги настаним на подобаващи места, да осигурим сигурността им, както и да ги интегрираме.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР