Превръщат една 130-годишна партия в златен пръст. Винаги ме е

...
Превръщат една 130-годишна партия в златен пръст. Винаги ме е
Коментари Харесай

Кирил Добрев: Нинова превръща БСП в златен пръст

Превръщат една 130-годишна партия в златен пръст. Винаги ме е било боязън да не влезем в ролята на " Атака " или Вътрешна македонска революционна организация. Това разяснява изключеният преди Нова година от Българска социалистическа партия Кирил Добрев в изявление за бТВ. Емблематичният социалист бе отхвърлен от соцпартията в дните сред Коледа и Нова година на неприсъствено съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия. Решението по единствената точка в дневния ред бе взето на автограф без да се даде никаква опция на Добрев пъкъл се отбрани. Саморазправата с главния конкурент на водача в оставка Корнелия Нинова провокира лавина от яд в Българска социалистическа партия. Организациите в София и в Перник твърдо застанаха зад Добрев, като пернишните социалисти желаеха изключване на Нинова. Срещу решението за изключване на Добрев се оповестиха младежката организация и топ социалистите Крум Зарков, Весела Лечева, Костадин Паскалев, Велислава Дърева и доста други.

Никой не може да изключи Българска социалистическа партия от сърчето ми, разгласи тогава Кирил Добрев. Днес той удостовери, че остава бесепар и няма желание да взе участие в друга политическа мощ или да прави нова такава.

Разделението в Българска социалистическа партия е по оста соцпартията - Румен Радев. Нинова " не може да преживее, че има по-популярен и по-обичан от социалистите човек ", сподели Добрев и добави, че редовите членове на партията " обожават " президента.

Добрев разкри, че от година и половина в Българска социалистическа партия тече развой на дискредитирането на президента. Основна роля в това имала партийната телевизия, като офанзивите били с разрешението и дейното деяние на част от управлението на Българска социалистическа партия. Същите хора създали опит да провалят преизбирането на Радев за президент.

Добрев даде за образец и информацията, че някогашният шеф на кабинета на Румен Радев - политологът Калоян Методиев, който се трансформира в главен негов критик, ще оглави кабинета на министъра на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова. В момента Калоян Методиев оглавява институт " Рего ".

" Днес Нинова назначи за шеф на кабинета си някогашният водач на младежкото Съюз на демократичните сили, който беше изхвърлен от президентството и който плю по президента. Задавам си единствено един въпрос - от 80 хиляди члена на Българска социалистическа партия по какъв начин нямаше нито един заслужен да оглави кабинета й, а той отиде при един провален седесар. Някой желае да подмени генофонда на Българска социалистическа партия ", сподели още Добрев. Той бе безапелационен, че сега тече промяна на Българска социалистическа партия - от демократична в лидерска партия.

" Точно преди Коледа си говорихме с другари, че управлението на партията ще търси метод да ме освободят до конгреса и че това ще стане на неприсъствено съвещание. Голямата ми изненада е, че се случи сред Коледа и Нова година. Познах, тъй като от дълго време върви една промяна в Българска социалистическа партия и по този начин се получава когато умира една демократична партия и се ражда една лидерска партия, в каквато се трансформира Българска социалистическа партия. Тя неглижира своите органи и омаловажава тяхното въздействие и търси изключване на най-сериозните си съперници ", разяснява още Добрев. И разкри претекстовете за изключването му от Българска социалистическа партия.

" Изключен съм, тъй като съм изразил своето мнение към работните групи - че надали не са музейни експонати и не съм подкрепил решение на Националния съвет да участваме във властта. Казал съм, че по-скоро би трябвало да влезем във властта, само че без да имаме министри. Освободен съм по тази причина, че съм провел митинги пред " Позитано " 20. Там бяха над 400 индивида. Трудно бих могъл да провеждам такова множества - регионални и общински ръководители с доста престиж в Българска социалистическа партия. И надали биха се вързали на един Киро, в случай че не го преживяваха всичко това, което се случва. А неофициалният претекст е, че просто това управление не ме желае на конгреса. Имам към 11 хиляди подписа. Твърди се, че подмолно съм ги събирал в случай, че аз го разгласих обществено ", добави Добрев.

" Гонят ме за две неща, които са темели на свободата - едното е свободата на словото, другото - правото да показвам личното си мнение ", безапелационен бе той. " Конгресът на Българска социалистическа партия има доста елементарен сюжет - от близо 2-3 седмици хората от управлението звънят по страната на наши приятели и изясняват - вижте, няма потребност да вършим избор. Другарката Нинова стои доста устойчиво. Ето, към този момент сме във властта, занапред предстоят назначения по бордове и в този момент нямаме потребност от избор. 99,9 % съм сигурен, че този конгрес ще вземе решение Нинова да остане до края на мандата. Апропо, по-късно ще следва втори, до момента в който паднем под 4-процентовата преграда ще си работим с нея ", добави Добрев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР