Превозвачите в цялата страна протестират днес, като превоз на пътници

...
Превозвачите в цялата страна протестират днес, като превоз на пътници
Коментари Харесай

Днес превоз на пътници почти няма да има, планирайте алтернативно

Превозвачите в цялата страна стачкуват през днешния ден, като транспорт на пасажери в огромна част от маршрутите няма да има. От сектора са останали удовлетворени от срещата през вчерашния ден с представители на страната и смекчения звук на разговора сред тях. По съответните им претенции обаче няма нищо решено, което държавното управление да е изготвило като мярка, сподели Димитър Димитров от Камарата на автобусните превозвачи. " Ще продължат срещите. Излизаме на митинг, само че сме поели ангажимент митингът да е кротичък. Ще бъде спазен законът, ще се съобразим с всички хора, които ще вървят на матури, всички хора, които пътуват, тъй че да не се затварят пътища. От тяхна страна беше стихотворец задължението репресията към транспортните компании в България да спре, да спрат да се записват номера, да спрат да се притискат хора да не излизат на митинги. " От сектора споделиха още, че природен газ те не употребяват и в областта на превоза, работят законно и начисляват налог добавена стойност, регистрирани са по Данък добавена стойност и надлежно техните разноски се възвръщат.

Протестът на превозвачите в Пловдив ще стартира в 9:30 и ще продължи до 22 ч. като се чака в него да се включат над 200 тежкотоварни автомобила. Камионите ще бъдат ситуирани в крайната дясна лента на входните 5 булеварда.

Протестът през днешния ден в София има три сборни пункта – единият е на " Цариградско шосе " при парк " Врана ", другия – на " Ботевградско шосе ", а третият – на бул. " Царица Йоанна " преди тунела в " Люлин ". Общият брой на транспортните средства, които ще вземат присъединяване в националния митинг на превозвачите ще е 600.

Ефективна стачка провеждат работещите в автобусния и тежкотоварен превоз в Благоевградска област. От 9 до 17 часа рейсовете няма да обслужват градските линии, няма да правят и транспорти по регионалната, междуобластните и републиканската пътна мрежа. Протестен автопоход ще има и някои сектори по съществени пътни артерии.

На Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " също ще има митинг на компании и работещи в тежкотоварния превоз. Не са изключени блокади на основни места. Участниците в ефикасната стачка упорстват за незабавни ограничения за избавяне на бранша.

Плевен се причислява към националния митинг на превозвачите. Нито един рейс няма да се движи в региона от 9 до 17 часа.

Също от 9:00 до 17:00ч. стопира междуселищният превоз в Бургаска област. В града няма да има протестно автошествие на превозвачи, ще се блокира придвижването единствено на товарните коли по улица " Крайезерна ".

От 10 до 12 часа през днешния ден се преустановяват всички автобусни транспорти на територията на община Дупница. До началния час на митинга транспортните компании ще извършват курсовете си по разписание. Не е оповестено дали ще има блокирани пътища и кръстовища.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР