Превозвачите у нас ще инициират национален референдум за излизането на

...
Превозвачите у нас ще инициират национален референдум за излизането на
Коментари Харесай

Превозвачите ще искат референдум за излизане от ЕС, ако пакет Мобилност бъде приет

Превозвачите у нас ще предизвикват народен референдум за излизането на България от Европейски Съюз, в случай че плануваните ограничения в законодателния пакет за подвижност в Европейски Съюз бъдат признати, заяви БНР.

По-рано през днешния ден представители на българските превозвачи организираха изключителна среща с министъра на превоза Ивайло Московски, на която бяха разисквани оферти за промени в мобилния пакет, който стана прочут като пакета " Мобилност " или пакета " Макрон ".

След срещата Йордан Арабаджиев от Съюза на превозвачите заяви пред публичното радио, че на срещата през днешния ден с отрасловия министър целият транспортен отрасъл е уведомил, че в случай че ограниченията, препоръчани от Европейска комисия, се одобряват в този тип, то българските превозвачи няма да имат различен избор, с изключение на да предизвикват референдум за излизането на страната ни от Европейски Съюз.

" Ние ще бъдем принудени да работим срещу разпоредбите, с които авансово ще бъдем обречени на банкрут ", безапелационен е Арабаджиев.

По думите на превозвача браншът и транспортният министър от дълго време са разискали всички оферти от българска страна. Стана ясно и че компромисните текстове, които бяха поискани от еврокомисаря по превоза, към този момент са импортирани от българското държавно управление в работните групи.

Следва тези текстове да бъдат разисквани.

" Но оттова насетне тези текстове не бяха възприети от Франция, Германия, Белгия и Холандия и ние сме обезпокоени, че макар всички взаимни отстъпки, които вършим, се отива в посока тези рестриктивни ограничения да бъдат признати без оглед на мнението на огромна част от страните в Европейски Съюз ", изясни още Арабаджиев.

Според него не е обикновено и не би трябвало да се позволява метод, с който един бизнес ще бъде изхвърлен посредством административни ограничения. Превозвачът съобщи и че евродепутатът Ангел Джамбазки е инициирал митинг в Брюксел.

Днес в транспортната комисия към Европейския парламент ще се гласоподават ограниченията по пакета " Мобилност ".

В тази връзка тематиката разяснява и евродепутатът Андрей Новаков . По думите му е направено всичко допустимо, тъй че ограниченията по мобилния пакет на Европейска комисия да не бъдат одобрявани.

" Буквално всичко допустимо, което можеше да се направи, е направено. Буквално с всеки един сътрудник, в това число и с тези, които са безусловно непреклонни по отношение на тяхната позиция, им е отделено задоволително внимание. Единствената дума, която разказва това, което се случва е Екологичен потенциал е опълчение. Всичко се трансформира непрекъснато. Първоначално имахме цялостната поддръжка на сътрудниците от Централна Европа. Сега се следи разколебаване. Имаме проблеми и с позицията на сътрудниците от Италия, защото очевидно политическата неустойчивост в страната им пречи да координират своите позиции ", изясни Новаков.

Той е и безапелационен, че в случай че ограниченията се одобряват в настоящия им тип, българският бизнес ще бъде изправен пред злополука . " Ако минем на вид Б, това значи, че би трябвало да блокираме досието в Съвета, тъй че неговото използване да отнеме толкоз време, че да изтече мандатът на Европейска комисия ", изясни евродепутатът.

На срещата в транспортното министерство превозвачи обявиха, че чакат формалната позиция на министър Московски и българското държавно управление да бъде чута от Европа.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР