Превозвачи от Пловдив и региона поискаха незабавната оставка на директора

...
Превозвачи от Пловдив и региона поискаха незабавната оставка на директора
Коментари Харесай

Пловдивски превозвачи на протест, поискаха оставката на директора на Организация и контрол на транспорта

Превозвачи от Пловдив и района желаеха незабавната оставка на шефа на Оперативна програма " Организация и надзор на превоза " в града Пламен Вълков, съобщи Българска телеграфна агенция. Това стана с митинг тази заран пред постройката на общинското дружество. Протестиращите подадоха настояването си в писмен тип в деловодството на компанията.

В него се показва, че ръководството на общинското дружество е довело до неуспех в областите " Организация и надзор на придвижването " и " Автобусен и таксиметров транспорт на пасажери ", както и " конфигуриране на институциите в града една против друга посредством предоставяне на неистинен пояснения ".

Сред претекстовете за желаната оставка е и " неуспеха на връзката сред Центъра за видеонаблюдение и КАТ, подозрение за присъединяване в корупционни практики, свързани с голословното двойно нарастване на доставната цена на автомобилните транспортни стикери за осъществяване на таксиметров транспорт ".

Като образец за неефективно ръководство на общинското дружество протестиращите показват и неосигуряването на нужните дотации за обикновено действие на градския превоз, както и допускане на таксиметрови компании да работят в сивия бранш.

Протестиращите внесоха настояването за моята оставка, само че не считам да я депозирам, защото не съм направил никакво нарушаване. Това сподели пред Българска телеграфна агенция Пламен Вълков. Той акцентира, че е част от екипа на кмета на града Здравко Димитров и единствено той може да му изиска оставката. " Продължавам да си извършвам служебните отговорности.

Всички законови претенции, отправени към мен досега, са задоволени, само че те имат и незаконови ", твърди Вълков.

Организатори на митинга са Националната асоциация за отбрана на превозвачите и таксиметровите водачи, Националното съдружие на автобусните превозвачи, Асоциация на таксиметровите синдикати в Пловдив, Национална асоциация за отбрана " Георги Ряпов ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР