Преуморена от това непрекъснато да чува фразата А какво правиш

...
Преуморена от това непрекъснато да чува фразата А какво правиш
Коментари Харесай

Брутално откровение за неработещите майки… Уважавайте и ценете съпругата си, майка си, баба си, защото тази саможертва е безценна

Преуморена от това непрестанно да чува фразата „ А какво правиш по през целия ден? “, татуистката от Флорида Райшел Касълбери реши да направи обръщение към всички неработещи майки във Facebok. Силната й обява била харесана повече от 640 000 пъти и споделена от повече от 300 000 индивида. Може да ви наподобяват доста, само че не са задоволително. Трябва да бъде прочетено от всички, с цел да може да оценят големите жертви, които майките вършат в името на децата си. Но не всички са съгласни. Някои работещи майки подлагат на критика Касълбери, казвайки й, че има дами, които вършат всичко това, само че и работят. Касълбери пази обявата си, потвърждавайки, че всеки – без значение дали е работеща майка или работещ татко, би трябвало да може да прочете известието й и да размени думите, с цел да паснат на неговата/ нейната обстановка. Качваме нейното обръщение без редакторска интервенция:

„ Жена ми не работи
Жена ми не работи!!!
Разговор сред брачен партньор (С) и психолог (П):
П: Какво работите, господин Роджърс?
С: Работя като счетоводител в една банка.
П: А жена Ви?
С: Тя не работи. Тя е стопанка.
П: Кой подготвя закуската в дома Ви?
С: Съпругата ми, тъй като не работи.
П: Кога става брачната половинка Ви?
С: Тя става рано, тъй като би трябвало да е проведена. Приготвя обяда на децата, твърди се, че са добре облечени и сресани, дали са закусвали, дали са измили зъбите си и дали са си взели всичко належащо за учебно заведение. Буди бебето и сменя пелените и дрешките му. Кърми го и подготвя похапване.
П: Как стигат децата Ви до учебно заведение?
С: Жена ми ги води на учебно заведение, тъй като не работи.
П: А откакто ги заведе на учебно заведение какво прави?
С: Обичайно й лишава доста време да измисли нещо, което да прави, до момента в който е на открито, с цел да не й се постанова да инсталира и демонтира детските столчета доста пъти – като да вземем за пример да заплати сметките или да мине през супермаркета. Понякога не помни нещо и се постанова да се върне, до момента в който бебето е в ръцете й. Щом се прибере вкъщи, храни бебето, сменя пелената му и го подготвя за лягане, почиства кухнята и по-късно се грижи за прането и почистването на къщата ни. Знаете, тъй като не работи.
П: Вечер, когато се приберете от офиса, какво вършиме?
С: Почивам си, несъмнено! Уморен съм от работата в банката през целия ден.
П: Какво прави жена Ви вечер?
С: Приготвя вечерята, сервира на мен и децата, мие съдовете, подрежда из къщата, твърди се, че кучето е прибрано и че всички останки от вечерята са в хладилника. След като оказва помощ на децата с домашните ги подготвя за лягане, обличайки ги в пижамките им, а бебето в чисти пелени, дава му топло мляко, твърди се, че всички са измили зъбите. Когато си легне се буди постоянно, с цел да кърми и да смени пелените на бебето, в случай че е належащо, до момента в който ние почиваме. Защото тя не би трябвало да става рано за работа. “

Това е всекидневието на доста дами по света – стартира рано и завършва в късните часове на нощта… това ли се назовава „ не работи “? Да бъдеш стопанка не се изисква тапия, само че работата е основна за фамилията! Уважавайте и ценете брачната половинка си, майка си, баба си, вуйна си, сестра си… Защото тази всеотдайност е скъпа! “

Касълбери изрежда и всички специалности на майките:

„ Някой я попита…
Вие работеща жена ли сте или просто „ стопанка “?
Тя отвърна: Работя като брачна половинка вкъщи по 24 часа на ден…
Аз съм майка,
Аз съм жена,
Аз съм щерка,
Аз съм будилник,
Аз съм готвачката,
Аз съм прислужницата,
Аз съм преподавател,
Аз съм барман,
Аз съм детегледачката,
Аз съм здравна сестра,
Аз съм наемен служащ,
Аз съм секретарката,
Аз съм консултант,
Аз съм утешител,
Аз нямам отпуска,
Аз нямам болничен,
Аз нямам почивен ден,
Работя денонощно,
На промяна съм когато и да е,
Не получавам заплата и…
Въпреки това постоянно слушам фразата
„ Но какво правиш по през целия ден? “

Посветено на всички дами, които дават живота си за богатството на фамилията!

Жената е като солта:
Присъствието й не е запомнено, само че отсъствието й оставя всичко без усет.
Споделете с всички красиви дами в живота си. “
Публикацията на тази майка била харесана повече от 640 хиляди пъти и получила стотици позитивни отговори:

– Жените не работят ли?! Всичко вълшебен се свършва от самосебе си!

– Жена ми е най-страхотният човек, който в миналото съм срещал. Не знам по какъв начин го прави. Домакиня/ хазаин е най-недооценената специалност с най-ужасният график.

– Аз вършех всичко това съвсем сама. Бившият ми брачен партньор беше там… само че не вършеше нищо, тъй като „ работеше “ по през целия ден. Докато аз работех на половин ден в магазин, до момента в който вършех всичко това, бях подложена на критика за качествата ми като майка. Майната му! Сега го върша сама. И нямам проблем с това. Защото изучавам прелестната си щерка, че няма неприятно да вършиш всичко сама.

– Знам, че да бъдеш неработеща майка е много сложна задача. Не мога да заставам у дома толкоз дълго, ще полудея… само че желая да поздравя всички дами, които го вършат и работят по през целия ден. Защото ние рядко получаваме обич.

Но има и майки, които са на радикално друго мнение:
– Много вярно… само че аз работя на цялостен работен ден в професията/ кариерата си и правя всичко изброено по-горе… само че това са отговорностите на това да бъдеш родител!

– Това е всекидневието и на работещите майки. Но те имат 8 часа по-малко, с цел да свършат всичко това.

– Мисля, че множеството от нас вършат тези неща и въпреки всичко имат 40-часова работна седмица.

И дано не забравяме бащите, които остават вкъщи, с цел да гледат децата си!
– Не забравяйте, че има и татковци, които напущат работа, с цел да правят напълно същото. Жена ми носи хляба у дома и обича кариерата си… да гледаш две момчета – едното на 2 години, а другото на годинка си е работа на цялостен работен ден! Никой, който не го е правил, не може да разбере.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР