Прецизната организация, екипът от професионалисти, точността при поръчките и доставките

...
Прецизната организация, екипът от професионалисти, точността при поръчките и доставките
Коментари Харесай

"ГБС Пловдив" завършва мащабни проекти в региона

Прецизната организация, екипът от експерти, точността при поръчките и доставките на материалите стоят зад редицата сполучливи планове, осъществени от " ГБС Пловдив " в района на втория по величина град в страната. Благодарение на този метод на работа компанията осъществя обектите си освен в къси периоди, само че и с високо качество, акцентира инж. Димитър Теллиев, изпълнителен шеф на " ГБС Пловдив ". По думите му пазарът в Града на тепетата е извънредно динамичен, като сега там се влага в доста забавни и предизвикателни планове. Доказателство за това са и обектите, които компанията приключва през тази година.
Пречиствателната станция в Пловдив
Реконструкцията на пречиствателната станция за отпадъчни води в Пловдив е един от най-големите планове за сдружението в района, стартирал преди две години. Той е финансиран през Министерството на околната среда и водите, а възложител е община Пловдив с бенефициент ВиК - Пловдив. Към момента към този момент е инсталирано цялото съоръжение и текат довършителни архитектурни действия по обекта, който се чака да бъде завършен предварително в края на 2022 година

" Смея да настоявам, че това е един извънредно комплициран и провокационен обект, защото обгръща цялата отпадъчна вода на град Пловдив и близките села, които са присъединени към канализационната мрежа. Тя постъпва във всяка секунда в пречиствателната станция и не можем да спрем обещано оборудване, без да сме съгласували с оператора. Тоест ние сме в непрекъснат разговор и връзка с експлоатационното сдружение и не разрешаваме да се заусти в река Марица даже и един литър непречистена вода ", споделя инж. Теллиев.

Самият обект е ситуиран на към 250 декара повърхност и включва създаване на напълно ново утайково стопанство с два броя метантанкове от по 7500 кубика всеки, които са най-големите по размер в страната. Освен подновяването на оборудването " ГБС Пловдив " ще обезпечи енергийна самостоятелност на пречиствателната станция, защото се планува утайката да отделя метан газ, който да зарежда когенераторите, а те на собствен ред да създават 50% от нужния за активността ток.
Реклама
Изградената термична апаратура е неповторима - сходно оборудване няма в България. Тя изсушава утайката до 90% изсъхнало вещество, което, от своя страна, понижава експлоатационните разноски в перо " превоз ".
Инж. Димитър Теллиев, изпълнителен шеф на " ГБС Пловдив " Търговски обекти
Паралелно " ГБС Пловдив " извършва още два огромни плана в района. Един от по-мащабните обекти, които компанията печели тази година, е построяването на ритейл парк в Карлово с възложител " Премиер Х ". Сградата се разгръща на повърхност 12 хиляди кв.м и включва търговски обекти, подземни и надземни паркоместа. Ритейл паркът е приключен за извънредно къс период от 11 месеца и ще проработи в края на ноември.

Вторият по-сериозен план на компанията е обвързван с построяването на магазин на огромна комерсиална верига за хранителни артикули в град Хасково, който също е приключен за рекордните 5 месеца и от две седмици към този момент е в употреба за потребителите. Обектът е с повърхност към 3 хиляди кв.м и разполага с над 5 хиляди кв.м паркоместа.
Настоящи планове
Следващата година също се обрисува да бъде изключително динамична за " ГБС Пловдив ". Теллиев разкрива, че единствено в границите на последните няколко месеца компанията е сключила три огромни контракта за създаване на съществени по мащаб обекти: новия цех на " Пиерер & Макском Мобилити " за е-велосипеди, разширението на съществуващия цех на " Макском ", както и новия цех на " Профилинк " за алуминиеви произведения.
Реклама
" Стремим се, откакто възложителят ни се е доверил, да не го разочароваме, да му осъществяваме плана в период и най-после да се разделим с усмивка до идващия обект. За нас едно от най-важните неща е доверието сред сътрудниците и стремим се да го реализираме ", заключва инж. Теллиев. Експертът добави, че сега компанията приключва и собствен Завод за сглобяеми стоманобетонови детайли край Пазарджик, чийто възложител е новото сдружение " Главболгарстрой Прифаб ". Предстои само да бъде доставено оборудването и се планува първата продукция да е подготвена в границите на месец.
Посетете секцията Капитал Пловдив Специалното издание, отдадено на втория район в страната. Редакцията на вестника под тепетата следи политиката, стопанската система, бизнесът, инфраструктурата и културата в района. Всички текстове за района може да откриете тук. Към рубриката Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Градове
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР