Прецедент – така може да се определи случилото се преди

...
Прецедент – така може да се определи случилото се преди
Коментари Харесай

Явор Божанков направи немислимото в НС! Председателят се видя в чудо: Това е прецедент!

Прецедент – по този начин може да се дефинира случилото се преди минути в Народното събрание (НС). В основата на това се оказа отцепникът от Българска социалистическа партия Явор Божанков, който в този момент е депутат от „ Продължаваме промяната “.
Без въобще да му е дадена думата той се качи на парламентарната естрада и стартира да приказва с типичния си муден звук. В този миг в залата се чуха крясъци.
Заради това още първоначално обаче ръководителят на Народното събрание росен Желязков го прекъсна с думите: „ Г-н Божанков, напълно основателно сътрудниците обърнаха внимание, че не съм Ви дал думата.
Ако считате, че може да си я вземете го заявете категорично, само че преди Вас имаше други сътрудници “.
„ Ако желаете да довърша процедурата, започнах, една секунда ми би трябвало “, опита се да се оправдае Божанков, само че още веднъж бе пресечен от шефа на Народно събрание.
„ Колеги, употребявам този казус, с цел да обърна внимание, че и по в този момент настоящия устав, а и по бъдещия, думата дава ръководителят.
Нека Божанков да довърши своя казус “, сподели Росен Желязков и по този начин отделилият се от Българска социалистическа партия и отишъл при Политическа партия народен представител продължи словото си.
Днес депутатите би трябвало да одобряват своя нов устав за работа.
Това не е първият път, в който Божанков провокира скандал в новия парламент. Преди дни той назова тъпи популисти Българска социалистическа партия и „ Възрaждане “ и се изхвърли в отбрана на украинското зърно.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР