Преследване и стрелба на изхода на София в посока Владая

...
Преследване и стрелба на изхода на София в посока Владая
Коментари Харесай

Бойко Рашков и „Подмяната“ върнаха престъпността до високите нива от 90-те години

Преследване и пукотевица на изхода на София в посока Владая поради 200 лева дълг сред познати. Длъжникът вади нож на групата момчета, отишли при него да вземат парите, дадени му от братовчедката на единия, след което ги подгонва с колата си и стреля по тях с револвер. Единият юноша е ранен в ухото. Не – това не е роман по сцена от нискобюджетен екшън филм, а самата действителност в България.

Реалност, която от към този момент близо 1 година ни залива от сводките на Министерство на вътрешните работи и черните летописи на медиите. В тази година министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, който би трябвало да се усеща най-отговорен към предотвратяването на сходни подиуми, безусловно капсолова ведомството, спря разговора му със правосъдната власт и стартира да употребява подчинените му чиновници за всевъзможни политически поръчки на новото статукво на „ Промяната “. Оставяйки за сметка на това на произвола лавинообразно възходящата престъпност по улиците и домовете на жителите.

Е, резултатите от неуспеха на Рашков като вътрешен министър са налице. Хората оскотяха и вместо да разчитат на органите на Министерство на вътрешните работи и да бъдат спокойни за живота и здравето си, започнаха да се саморазправят между тях с ножове и револвери поради заеми от по 200 лева Подобни резултати са разумно разследване от цялостната липса на сигурност и отсъствието на вътрешния министър от най-важните й сегменти. Страхът и възприятието на самозапазване предстоящо надвиват, откакто откогато Рашков застана отпред на Министерство на вътрешните работи, безусловно не можеш да се разхождаш умерено на улицата, тъй като не се знае на кой тротоар ще те отнесе дрогиран и пийнал джигит с полицейски буркани на колата си или апаш ще ти разбие главата с камък на пейката в парка, с цел да ти вземе чантата.

Излишно е даже да загатваме ежедневните изнасилвания, побои, убийства, измами, далавери на дребно. Възродиха се телефонните измами, които като пандемия бяха обхванали страната допреди 2 години. Рашков и менторите му от смяната Кирил Петков и Асен Василев обаче вместо да предизвикват това, че този тип престъпност бе на процедура изчезнала, демонстрираха едно само нещо – че въобще не се интересуват от сигурността на хората, като ги оставиха да се саморазправят по законите на Джунглата. С лека ръка държавното управление на „ Промяната “ закри и профилираните прокуратури и съдилища, които бяха най-големият камшик за телефонните измамници и отърваха хората, множеството от  които от поколението на вътрешния министър Рашков, от тези паразити. Специализираните органи бяха спирачка и пред стотиците наркопласьори, сутеньори, измамници, които напълно обикновено сега се усещат недосегаеми.

Е, министърът позволи с нехайството си новото възобновление на всички тези явления. Както и възраждането на престъпността до равнищата от 90-те години, когато мутри с бухалки преследваха длъжници, стреляха се взаимно по улиците, а грабежите и измамите бяха всекидневие.

И, когато преди към 2 месеца Рашков се похвали със „ спад на престъпностт и растеж на разкриваемостта “, очевидно в този момент се оказва, че всичко това е единствено на хвръчащите листове хартия, развявани от него пред  камерите на медиите. Или за парлама, или за утешение на личната му съвест. Реалността обаче е друга – и пернишката покруса за тези 200 лева, които един дал на различен, а след това не желал да връща, е единствено един образец за вихрещата се престъпност, която „ Промяната “ възроди. Но и най-големият отзив за безхаберието и егоизма на отиващата си власт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР