Българката загуби по инфарктен начин след два тайбрека за 3

...
Българката загуби по инфарктен начин след два тайбрека за 3
Коментари Харесай

Американка отне мечтата на Вики Томова за първи WTA финал в удивителен мач

Българката загуби по инфарктен метод след два тайбрека за 3 часа и 18 минути
Виктория Томова изпусна страховит късмет да играе първия си край в WTA тура, откакто загуби полуфинален конфликт против американката Пейтън Стърнс в Рабат, Мароко.

Българката отстъпи след 3 часа и 18 минути на корта със 7:6, 5:7, 6:7, като мачът бе с белези на трилър, обрати, драми и невероятна устойчивост, демонстрирана и от двете.

Томова взе първия маратонски сет за 75 минути, откакто в него двете размениха общо 8 пробива на подаването на съперничката. При 5:4 Стърнс (№81 в ранглистата) сервираше за тази част, само че пристигна брейк за Виктория, а след това сетът отиде в тайбрек.

В него пристигнаха седем минипробива - отново представление за почитателите, а при 7-6 българката се възползва от третия си сетбол и поведе.

Втората част не отстъпваше по драматизъм. Световната №84 и първа ракета на България изостана с два пробива и при 5:2 американката сервира отново за сета. Но Томова завоюва три следващи гейма и върна паритета в пробивите.

Само с цел да допусне още веднъж подобен при 5:5, а оттова Стърнс да изравни сетовете.

Вики поведе с пробив в решаващата част, само че при 4:2 позволи рибрейк, а нататък и двете печелеха подаванията си, с цел да вкарат и този сет в тайбрек.

В него повратен миг пристигна при 4-4, българката позволи неточности, а идващите три точки бяха за съперничката.

Така Томова остана извънредно близо, само че още веднъж не доближи край в WTA тура, освен това в шампионат 250, който е много мощен и една от последните загрявки преди " Ролан Гарос ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР