Пресаташето на българския национален отбор по футбол Виктор Игнатов разказа

...
Пресаташето на българския национален отбор по футбол Виктор Игнатов разказа
Коментари Харесай

Шокираща информация за състоянието на Тодор Неделев след катастрофата в Грузия

Пресаташето на българския народен тим по футбол Виктор Игнатов описа в ефирен ефир за събитията към зверската злополука, която „ лъвовете “ претърпяха при идването си в Тбилиси за идния в неделя мач с Грузия от Лигата на нациите. Той показа и шокиращи детайлности за положението на Тодор Неделев, който беше опериран незабавно поради фрактура на черепа.
„ Добрата вест, е че Тодор към този момент е нормализиран. Наложи се интервенция, за която решението трябваше да се вземе доста бързо, тъй като последствията можеше да са доста съществени. Интервенцията беше на черепа. Отчупено парче от него навлязло във вътрешността. Наложи се оперативно това да бъде поправено, с цел да не стане хематом и нещата да се усложнят. Слава Богу, бързата реакция на всички, както от наша страна, по този начин и от страна на грузинските управляващи и лекарския екип беше решаваща “, съобщи Игнатов пред в предаването „ Тази неделя “ по bTV.
"Според мен, а и съгласно лекарите, е имало заплаха за живота на Тодор Неделев. Благодарение на бързите дейности нещата към този момент са под надзор. Най-оптимистичните прогнози са, че след три месеца той ще бъде изцяло възобновен, само че занапред му следва най-важната част от възобновяване. Поне една седмица ще остане в Грузия под лекарско наблюдаване, след което ще бъде превозен към България и да продължи лекуването си. "
„ Операцията завърши към 5 часа локално време през нощта. Неделев е още под анестезия, защото става дума за мозъчна намеса. Може би към обяд се чака да се разсъни и ще бъдат направени спомагателни прегледи. Преди това ненапълно беше контактен. В един миг стартира да излиза от адекватност, къде поради контузията, къде поради големия потрес, който претърпя. Реакцията беше доста бърза. Веднага дойде кола за спешна помощ, която да го откара в болничното заведение. След това доста бързо беше взето решение от родителите на Неделев и лекарските екипи да се пристъпи към намеса, което се оказа доста значимо. “
„ Всички останали сме добре, с изключение на големия психически потрес, който преживяхме. Имахме тежко пътешестване през целия ден и действително чакахме с неспокойствие да пристигнем, да се нахраним и да почиваме, защото в неделя следва мач. Играчите са в потрес. Беше значимо да реагираме на момента и се справихме добре в тази комплицирана обстановка. Сега Тодор е нормализиран и имаме уверения, че с него всичко е наред. Остава ни да стискаме палци за неговото възобновяване “, добави пресаташето на националите.
„ Не мога да кажа чия е виновността. Аз бях в рейса, в който беше и Тодор, само че обстановката стана толкоз бързо, че от нашата позиция не можем да преценим кой е отговорен. Просто скупчване на доста условия. Тук времето е доста неприятно. Още когато кацнахме, имаше гръмотевична стихия. Пътищата бяха мокри. Движейки се към хотела, трябваше да минем през тунел, в който асфалтът бе доста изхабен и хлъзгав. В такава обстановка предпоставките за всевъзможен вид случай са доста съществени. Не мога да кажа дали е имало превишаване на скоростта от страна на водачите. Имахме полицейски конвой, който съпровождаше рейсовете. Когато трябваше да минем през тунела беше станала злополука и ние бяхме първите транспортни средства, навлезли в него. Нямаше време за реакция.
„ Желанието на нашето треньорско управление е мачът да се състои. Ние сме длъжни да защитим името България поради Тодор. Все отново през днешния ден още един път ще бъде разисквана обстановката. Президентът на БФС Борислав Михайлов незабавно след случая стартира непрекъснат контакт с целия тим и всички от щаба. Непрестанно демонстрира угриженост. “, приключи Виктор Игнатов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР