Преподавателят по конституционно право доц. Наталия Киселова смята, че ако

...
Преподавателят по конституционно право доц. Наталия Киселова смята, че ако
Коментари Харесай

Посочиха кой е фаталният удар за кабинета

Преподавателят по конституционно право доцент Наталия Киселова счита, че " в случай че в Народното събрание бъде импортирано искане за избор на съмнение и в случай че " ИТН " решат да гласоподават дружно с ГЕРБ, Движение за права и свободи, и " Възраджане ", тогава има възможност държавното управление да падне ".

По думите ѝ е допустимо и внасянето на избор на доверие, само че към този момент няма такива поръчки от страна на премиера.

" Не останах с усещане, че министър-председателят има желание да се внесе искане за избор на доверие. Опозицията в случай че реши, тя е на ход. Но не е на дневен ред да кажем, че държавното управление е паднало. Предложението Бойко Рашков да бъде определен за ръководител на КПКОНПИ в настоящия ѝ формат би трябвало да бъде направено преди освобождението му като министър, с цел да се подсигурява, че той в действителност влиза в нея ", сподели още доцент Киселова пред Българска национална телевизия.

Тя посочи, че министрите от Има Такъв Народ би трябвало да подадат оставки, тъй като изтеглянето от упрлавлението им не води до тяхното освобождение, належащо е за това да се произнесе Народното събрание.

" Оттук министър председателят сподели, че са им нужни 12 гласа и допускам, че ще разчитат или на депутати от други групи, или имат предварителна сделка от Има Такъв Народ, че ще ги подадат. Предполагам, че министър-председателят ще направи рокада, като ще предложи 5 министри, на мястото на тези, които излизат, в случай че приемем, че господин Рашков е станал началник на КПКОНПИ "

Тази рокада може да мине единствено нормално болшинство - 62 души, изясни доцент Киселова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР