Преподаватели от университети и организации от 50 държави се събраха

...
Преподаватели от университети и организации от 50 държави се събраха
Коментари Харесай

Морско училище събра световни светила по морски науки за 28-ата конференция на IMLA

Преподаватели от университети и организации от 50 страни се събраха във Висшето военноморско учебно заведение " Никола Й. Вапцаров “ за 28-ата конференция на IMLA (Международна асоциация на преподавателите по морски науки), оповестиха от вуза. IMLA се появява за първи път през 1977 година, когато в Плимут, Обединеното кралство, е проведен курс за образование по морски британски за учители от разнообразни страни. Първата огромна конференция на Асоциацията е извършена през юни 1980 година, когато е признат и уставът на организацията. Нейната цел е да насърчи контактите и съдействието сред морските преподаватели от всички дисциплини и да развие група с професионална експертиза. Под егидата на IMLA работят три подкомитета, които обгръщат преподавателите в навигационни симулатори (INSLC); преподаватели в симулатори в машинно поделение (ICERS) и преподаватели по морски британски език (IMEC).

Домакин на 28-ата интернационална конференция на Асоциацията на морските преподаватели (IMLA – 28) и 33-ата интернационална конференция по морски британски език (IMEC – 33) е ВВМУ " Никола Й. Вапцаров “, взаимно с Националния университет " Одеска морска академия “. Конференцията бе открита от началника на Морско учебно заведение – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. По време на форума, който ще продължи до 9 септември, разнообразни групи, свързани с морското образование, консуматори на симулатори, разработчици, откриватели, сдружения и морски институции от целия свят, обменяха опит, познания, възгледи и резултати от проучвания. В другите панели на форума участниците обсъждаха общи проблеми във връзка с морското обучение и образование. IMLA ‘28 даде на участниците благоприятни условия за връзка с морски експерти и определяне на бизнеспартньорства.

Тези дни във ВВМУ стартира XXXIII интернационална конференция по морски британски (IMEC) бе открита във ВВМУ " Н. Й. Вапцаров “. Форумът е част от съпътстващите събития на XXVIII интернационална конференция на Асоциацията на морските преподаватели (IMLA), която се организира от 6 до 9 септември 2023 година и чийто хазаин е Морско учебно заведение, взаимно с Национален университет " Одеска морска академия “ – Украйна. IMEK бе открита от началника на ВВМУ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. Във форума взеха присъединяване представители и преподаватели от университети от целия свят, измежду които – Италия, Гърция, Япония, Китай, Украйна, Нигерия, Грузия.

Конференцията по морски британски тази година преглежда тематиките, свързани с образованието, както и педагогическите аспекти на основаването на така наречен обществени умения на морските фрагменти. В рамките на форума IMLA ще се дебатира и методология за потребление на навигационните симулатори, както и на корабните инженерни симулатори.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР