Препълването на стомаха ви не е пречка единствено за вашето

...
Препълването на стомаха ви не е пречка единствено за вашето
Коментари Харесай

Ето и няколко хитринки, които ще ви помогнат да не преяждате

Препълването на стомаха ви не е спънка само за вашето тегло, само че е пробем и за организма ви. Преяждането го товари с непотребни калории и субстанции, от които нямате потребност. Понякога е ясно по кое време сте преяли, щом ви е станало тежко. Но от време на време преяждането става незабелязано без да разберете, поглъщайки доста непотребни калории без да се чувствате препълнени с храна. 

Всичко зависи от това каква храна консумирате и в какви комбинации. Някои храни носят доста калории, защото съдържат повече мазнини. Такива са ядките, сирената, млечните артикули, маслата, зехтинът, зърнените и пълнозърнестите храни. 
-->
Много постоянно преяждането се случва, когато дълго време гладувате, съзнателно или не, което ви кара в края на деня да погълнете изобилна вечеря, с цел да утолите желанието за храна и неналичието на сила. В други случаи пък преяждането се състои в това да посегнете към сладки храни, десерти и други лакомства, единствено тъй като сте се въздържали от друга храна. 

Каквато и да е повода да преяждате, има някои способи да спрете да го вършиме и да контролирате глада си. 

Ето някои хитри трикове да спрете да преяждате и да въведете надзор в храненето. 

Повече сън 

Ако спите повече, това освен ще удължи интервалите, в които не усещате апетит, само че и ще форсира метаболизма. Липсата на задоволително сън забавя обмяната на веществата и пречи на естественото им разграждане. Това води до липса на сила и предпочитание да запълните незадоволителните ѝ количества с храна, в множеството случаи носеща непотребни калории. 

Изхвърлете нездравословните храни от шкафовете 

Прочистете кухненските си шкафове и местата, на които държите лакомства. Те не ви трябват, а единствено пречат на красивата ви фигура. Не дръжте лакомства, десерти и сладкиши в шкафовете, с цел да не се изкушавате.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР