Премиерите на България Кирил Петков и на Северна Македония Димитър

...
Премиерите на България Кирил Петков и на Северна Македония Димитър
Коментари Харесай

Петков на въпрос на Труд: Няма да правим кадрови промени в историческата комисия

Премиерите на България Кирил Петков и на Северна Македония Димитър Ковачевски дават брифинг с акцентите след извършеното през днешния ден взаимно съвещание на двете държавни управления в София.

" Историческата комисия ще има най-малко три срещи през идващите 4 месеца, с доста интензивна работа сред срещите. Те също вкараха доста оптимистичен и напредничав взор в общата им задача ", съобщи Петков.

Няма да вършим кадрови промени в историческата комисия, сподели българският министър председател на въпрос на вестник " Труд " дали, съгласно него, подобряването на разговора в комисията минава през лични промени в нея във връзка с българските учени.

" Днес всяка една от групите показа резултатите и дилемите, които си слагат. В историческата комисия забелязахме установяване на нов режим на работа. Това, че ще има 4 съвещания за 3 месеца дава един различен темп на работа. За да се свърши работа, хората би трябвало да си приказват. Професорите от двете страни демонстрираха, че са подготвени този нов лъх на градивна сила, тъй че за момента ние няма да вършим кадрови промени в комисията ", отговори Кирил Петков.

Преди това страните подписаха три меморандума се подписват - за земеделието, превоза и за поддръжка на дребните и междинни предприятия.

" Това е образецът на новия метод, който ние даваме - с нова сила и действителни резултати ", разяснява Петков. " Всеки един от министрите сложи най-малко 10 действителни задания с работни групи и общ секретариат. Следващата среща на тези работни групи ще е след седмица ", добави той.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/1315476512213680/
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР