Премиерата на най-новия филм на режисьора Георги Дюлгеров Историята на

...
Премиерата на най-новия филм на режисьора Георги Дюлгеров Историята на
Коментари Харесай

Историята през обектива на киното: Как беше посрещнат новият филм на Георги Дюлгеров?

Премиерата на най-новия филм на режисьора Георги Дюлгеров „ Историята на едно изменничество “, въодушевен напълно от книгата на Захарий Стоянов „ Записки по българските въстания “ , събра десетки меломани в Копривщица. 

Цялото изявление на Цветелина Петрунова с Георги Дюлгеров гледайте в предаването ''Тази Неделя''

Градът е родното място на Георги Бенковски. Въпреки че има тежко детство, той става част от революционния комитет и не стопира да се бори за България. 180-ата годишнина от рождението му се съчетава и с честванията по случай Деня на Независимостта.

Един от най-бунтовническите епизоди от българската история, преплетен в другарството сред Захарий Стоянов, Георги Бенковски, само че и измяната на дядо Въльо. Записан и останал във времето до неговата модерна екранизация „ Записки по едно изменничество “. А специфичната предпремиерна прожекция събра десетки меломани в читалището на Копривщица.

Снимка: bTV


„ Всичко беше доста правдиво и същинско. Това, което слушахме през днешния ден по къщите музеи го видяхме най-после като венец по този начин претворено “, споделя Сашка.

„ Възхитен съм от това, което са създали младежите, не остарели актьори, а младежите “, споделя Михаил Неделев.

Снимка: bTV


Стремежът освен на режисьора и сценарист проф. Георги Дюлгеров, само че и на целия екип към меродавност на епохата лишава месеци в основаването на всеки един исторически подробност.  

„ Това е една ера, по която има малко фотографии, множеството описания са търсени от текст, литература, картини, с цел да се стигне до достоверност в костюма. Те са от естествени материали, с естествените оловни копчета, с плетения калпак на Захарий, който намерихме по неговите мемоари “, казва Стамена Стоева, художник по костюмите.

Снимка: bTV

А в ролята на Захарий Стоянов се превъплъщава младият артист Иван Николов.

„ Благодаря на Георги Дюлгеров, че ми се довери да направя тази роля, това е моят дебют в пълнометражното кино, беше плод на доста работа и на взаимно доверие сред режисьора, актьорите и всички от екипа “, споделя артистът Иван Николов.

Ролята на Бенковски пък е поверена на различен млад артист – Пламен Димов.

Още при започване на 2019 година ще стартира работата по спасяването на монумента

„ Дотогава не обичах доста кафе, само че един ден като се напънах – на всеки кадър по една чаша кафе. Вечерта бях като бухал. Оттогава започнах да пия доста кафе “, споделя артистът Пламен Димов.

„ Като един младеж, който учи история в учебно заведение, бих споделила че филмът е метод да се пренесеш в същото време “, коментира  Диана Иванова.

Гледайте изявлението на Цветелина Петрунова с режисьора Георги Дюлгеров на 24 септември в „ Тази неделя “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР