Премиерата на филма Грейс от Монако“ на кинофестивала в Кан

...
Премиерата на филма Грейс от Монако“ на кинофестивала в Кан
Коментари Харесай

Костюмите във филма „Грейс от Монако“

Премиерата на кино лентата „ Грейс от Монако “ на кинофестивала в Кан беше отразена много хладно от рецензията, а фамилията й публично се дистанцира от историята, разказана на екрана. Въпреки това, никой не отхвърля гения на Никол Кидман, която изцяло се е превъплътила в Грейс, както и обстоятелството, че филмът е изработен с доста огромна точност към детайлите и е доста хубав.За последното в доста огромна степен способстват и костюмите, заслугата за които е на Жижи Лепаж.Режисьорът Оливие Дан й е дал цялостен карт-бланш за костюмите на Грейс във кино лентата, още повече историята не е напълно документална и е имало и място за импровизация. Жижи Лепаж, обаче, е предпочела да се придържа напълно към модата от това време и да се приближи оптимално до стила на Грейс Кели. За задачата някои от костюмите във кино лентата са безусловно достоверни – фешън къща Диор е дала два костюма от архива си, основани през 60-те години. Шанел са предложили модели от сбирката си от 2012 година, като Жижи Лепаж ги е преправила, с цел да дават отговор на модата преди петдесет години.[[gallery]]Официалната рокля на Грейс Кели е имитация на нейната от преди половин век, основана от фешън къща Ланвен особено, с цел да може да се носи с лентата и звездата на ордена на Свети Карл. Специално е подбрана и цветовата гама на всички облекла, съобразена с модата през 60-те и желанията на Грейс, чийто обичан цвят бил неясно жълтото.

Бижутата във кино лентата са оригинали от Cartier. Независимо, че децата на Грейс Кели подлагат на критика кино лентата, принц Албърт е дал позволение някои от бижутата на майка му да бъдат снимани – да вземем за пример пръстенът, който Рение й подарява за годежа.

Модна къща Hermes е предоставила чанти и шалове, а обувките на Никол Кидман са от Salvatore Ferragamo и Jimmy Choo. Шапките са направени от Александър Барте, наследник на Жан Барте, който е бил персонален шапкар на принцесата. Очилата са основани от Филипин Пинтон, внучка на Франсоа Пинтон, персонален дизайнер на оптиката на Грейс Кели.

При такова внимание към детайлите филмът сигурно е впечатляващ и хубав. А това е задоволително огромна част от удоволствието да вървим на кино.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР