Премиерът в оставка Бойко Борисов, който тази вечер обяви, че

...
Премиерът в оставка Бойко Борисов, който тази вечер обяви, че
Коментари Харесай

Бойко Борисов освобождава кабинета си в МС и резиденцията в Бояна, прибира се у дома

Премиерът в оставка Бойко Борисов, който довечера разгласи, че излиза в отпуск, освобождава премиерския кабинет в Министерския съвет и се изнася от резиденция "Бояна ", научи Епицентър.бг.
Борисов ще бъде в отпуска от самото начало на оставката на държавното управление до назначението на новия кабинет. През това време ще го замества вицепремиерът Томислав Дончев.
Така Борисов няма да откликне на нито една от поканите на депутатите да се яви в Народното събрание на доклад, както желаеха през днешния ден от партиите на митинга.
Борисов няма да взе участие в никакви съвещания за държавно управление.
Ще изпрати Даниел Митев да одобри от президента проучвателния мандат. Няма да участва в Народното събрание и при гласуването подготвяния от него "евроатлантически кабинет ".
Борисов се отдръпва от изпълнителната власт и ще се занимава единствено с партията си.
ГЕРБ стартира да се готви за предварителни избори.
На последното водено от него държавно съвещание Борисов съобщи: "Съжалявам откровено, че още в първия ден на новото Народно заседание има излъгани упования и стана ясно, че силата на младежите, искащи по-добър живот, беше употребена, с цел да се намърдат в Народното събрание добре забравени остарели лица ".
Борисов подсети, че до неотдавна интензивно се говореше за настояването за мажоритарен избор и отводът от него беше определян като „ държавен прелом “.
„ Ние ще внесем мажоритарни избори и в случай че желаят, да ги одобряват. Но скърбя, че тези, които години говореха, че това е най-важното, в този момент ще се плъзнат по една популистка повърхност да създадем дотацията на париите един лев и да вкарат цялата политическа класа в ръцете на олигархията, на тези, които във всяко изявление не пропущат да кажат, че са платили митингите “, уточни още министър председателят в оставка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР