Премиерът Стефан Янев заяви, че би ръководил и следващо служебно

...
Премиерът Стефан Янев заяви, че би ръководил и следващо служебно
Коментари Харесай

Стефан Янев е готов да участва в политически проект

Премиерът Стефан Янев съобщи, че би управлявал и последващо служебно държавно управление, в случай че е належащо. От думите му стана ясно, че би подкрепил и политически план на служебните министри Асен Василев и Кирил Петков. Янев добави, че би се присъединил във всеки план, който работи в интерес на страната.

" Не можем да бъдем сигурни в нищо към този миг. Очевидно се намираме в една перманентна политическа рецесия. Кризата е на политическото водачество и посланичество. Говорим за феномен, който се откроява доста ясно. Има липса на връзка сред партиите и обществото. Гражданите не се чувстват достатъчно добре показани от политиците. Именно тази ниша може да бъде запълнена от едни възможни нови политически планове ", изясни Янев. " Разбира се, че аз бих дал своя вот за хора като Асен Василев и Кирил Петков. Дали те ще вземат участие в подобен план, следва да забележим. Аз бих се присъединил във всеки един план, който работи за България. Етикетите би трябвало да бъдат загърбени. Време е в политическото говорене персонализацията да не взема водещо място. Партиите са съдружие от хора с идентични мисли и цели. Те не принадлежат на един човек ", посочи служебният министър-председател. " Всичко е допустимо. Този план би могъл да се яви и на идващите избори и това е въпрос на технология. Не съм квалифициран да ги разисквам, тъй като не съм правил такова изследване ", добави той.

В изявление за Нова телевизия министър председателят разяснява и " българския лист " по глобалния закон " Магнитски ". През август Брюксел запита за какво българското държавно управление постанова наказания вследствие на решение на трета страна - Съединените щати.  " По отношение на този акт ние нямаме дебат с Европейската комисия. Въпросите им са уточняващи. Когато приказваме за спомагателни имена, имаме две писти на деяние. Едната опция е американското държавно управление да добави нови имена. Аз не съм чувал, че такова нещо следва. " Българският лист "  е единствено осведомителен и има за цел да предизвести компаниите да бъдат задоволително внимателни. Той към този момент си изигра ролята ", сподели Янев.

Запитан за мигрантската вълна, той отговори, че има решение за задействане на натовски механизъм за бързо реагиране. Тази подготвеност е 24 часа. " От Афганистан към този момент са изведени несъмнено количество жители, които са работили с американското държавно управление. В нужда за обезпечаването на тяхната защита и отбрана НАТО основава подобен контингент. Там е планувано да има и лекари, и психолози. Това е филантропична интервенция с стеснен мандат ", изясни министър председателят. " Всички разбори сочат, че обстановката ще провокира сериозна мигрантска вълна. Ние работим интензивно в това направление и към този момент сме взели съответни ограничения ", увери министър-председателят.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР