Премиерът Николай Денков ще участва в провеждащата се в Пампорово

...
Премиерът Николай Денков ще участва в провеждащата се в Пампорово
Коментари Харесай

Важен ден за Николай Денков, решава проблеми на общините

Премиерът Николай Денков ще взе участие в провеждащата се в Пампорово Заключителна конференция за общински мандат 2019-2023 на Националното съдружие на общините в Република България, оповестиха от НСОРБ.

Според програмата на форума, министър председателят ще участва на полемиката „ Общини и страна дружно в решение на проблемите “. Днес е вторият ден от конференцията, на която участват кметове и ръководители на общински препоръки от цялата страна.
-->
Президентът Румен Радев се включи в полемиката на конференцията на НСОРБ през вчерашния ден. В един от най-предизвикателните мандати в нашата нова история, вие преведохте хората в тези рецесии, олицетворявахте страната, уточни Румен Радев  пред участниците в конференцията. Той открои и проблемите, които остават пред общините - демографията, растящите районни несъответствия, провокациите пред граничните и планински региони, ниското възнаграждение в администрацията, неналичието на фрагменти. Най-големият проблем съгласно президента е към момента голямата, а тук-там цялостна взаимозависимост на локалната власт от централната. Според Радев кметовете и общинарите са рекордьори, откакто в този мандат им се наложи да работят със  7 държавни управления. Сред гостите на събитието на общинарите през вчерашния ден бе и служебният министър председател Гълъб Донев.

Във втория работен ден на конференцията ще вземе присъединяване Генералният секретар на Съюза на общините в Република Турция, с цел да показа взаимните старания на страната и локалната власт за възобновяване на засегнатите от унищожителното земетресение региони.

В сесията ще взе участие и кметът на гръцкия град Козани Лазарос Малоутаса, с цел да показа със своите български сътрудници трудностите по сложния път към основаване на „ интелигентна община “ и изгодите от дейното внедряване на нововъведения в обществената среда, прецизират от НСОРБ.

Символични домакини на Заключителната конференция на НСОРБ са кметовете на общините Смолян Николай Мелемов, Чепеларе Боран Хаджиев и Златоград Мирослав Янчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР