Премиерът Николай Денков ще бъде домакин на тристранна среща, в

...
Премиерът Николай Денков ще бъде домакин на тристранна среща, в
Коментари Харесай

Трима премиери се събират в Евксиноград, решават за важен проект

Премиерът Николай Денков ще бъде хазаин на тристранна среща, в която ще вземат участие министър председателите на Гърция Кириакос Мицотакис и на Румъния Марчел Чолаку, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет. Тримата ще се срещнат през днешния ден в резиденция „ Евксиноград “ край Варна.

Ще участват също заместник-председателят на Европейската комисия (ЕК) Маргаритис Схинас и еврокомисарят по превоз Адина Вълян. Ще взе участие и министърът на енергетиката на Молдова Виктор Парликов.
-->
Основен акцент в диалозите ще бъде районната съгласуваност и по-конкретно планът за кулоар от Солун през Кавала, Александруполис, Бургас и Варна до Констанца с опция за удължение към Молдова. Идеята е по трасето да бъде построена съвременна транспортна, информационна и енергийна инфраструктура, която ще засилва икономическите, а и политическите връзки сред включените страни.

Срещата бе инициирана от Николай Денков при визитата му в Атина през август. Тогава бе декларирана позиция от българска страна, че бъдещият кулоар ще действа още по-ефективно, когато всички страни по трасето станат членки на Шенгенското пространство и границите сред тях отпаднат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР