Премиерът Николай Денков събира военните аташета. Той ще участва в

...
Премиерът Николай Денков събира военните аташета. Той ще участва в
Коментари Харесай

Премиерът акад. Николай Денков събира по спешност военните ни аташета от чужбина

Премиерът Николай Денков събира военните аташета. Той ще взе участие в откриването на конференция с ръководителите на службите на военния аташе към задграничните представителства на България.
Форумът ще се организира от 10 часа в резиденция „ Бояна “. Той е закрит за медиите. Министърът на защитата Тодор Тагарев и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов също ще вземат участие в конференцията, предава Стандарт.
Според информацията на МО, понастоящем имаме 26 служби на военни аташета, които са упълномощени в 45 страни от Европа, Азия, Африка и Северна Америка.
Преди дни през “Политико ” съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков съобщи, че “България би трябвало да даде приоритет на промяната в своите специфични служби и да в профил подкрепяните от Русия сътрудници, в случай че се надява да успее в проектите си за премахване на проведената престъпност и корупцията ”.
Самите шефове на специфичните служби бяха изслушани от Народно събрание преди седмици, отричайки техните назначения да се съгласуват с непознати посолства. Въпросът стана настоящ, откакто на запис от национално заседание на Политическа партия си чуват разисквания за смени в управленията на службите след координиране с посолства.
ПП-ДБ внесоха в предходното Народно събрание оферти за законодателни промени, съгласно които ръководителите на ДАНС, Държавна организация „ Технически интервенции “ (ДАТО), Служба „ Военно разузнаване “ (СВР) и на Държавна организация „ Разузнаване “ (ДАР) да се назначават от Министерския съвет по предложение на министър-председателя вместо с президентски декрет.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР