Премиерът Николай Денков потвърди, че е разговарял с лидера на

...
Премиерът Николай Денков потвърди, че е разговарял с лидера на
Коментари Харесай

Денков с голямо признание за Борисов. Обяви и голям проблем: България може да загуби 1,4 млрд. лв

Премиерът Николай Денков удостовери, че е разговарял с водача на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка настояването за ремонти в териториалните проекти за въглищните централи. В сряда обединението ГЕРБ – Съюз на демократичните сили се разгласи за опазване на централите и алармира за евентуални нарушавания.
Денков напомни, че страната ни може да загуби близо 1,4 милиарда лв., в случай че не бъдат подготвени проектите, а крайният период за „ прецизиране на текстовете “ е петък сутринта, тъй като по-късно би трябвало да бъде взето решение на Министерския съвет:
„ Тези текстове може да бъдат прецизирани до края на декември, само че към този момент в хода на полемиката с Европейската комисия (ЕК). Ние ще продължим разговора със синдикатите и с локалните общности, тъй че да отчетем, в случай че има още техни съображения, само че, несъмнено, към този момент в границите на това, което слага Европейска комисия като условия “.
„ Въпросните компании, които бяха представени, няма решение да получават средства, както беше показано в брифинга на ГЕРБ. Има неразбирателство, става дума за предварителна информация кои компании са заинтригувани да влагат в този район “, сподели още Денков, предава Блиц.
Еврокомисарят Илияна Иванова, която беседва през днешния ден с Денков, напомни, че поради неналичието на проектите към този момент са изгубени пари и са под въпрос други средства:
„ Същевременно съзнавам като човек, който е роден и израснал в Стара Загора, какъв брой е значима и сензитивна тази тематика за района. Затова се надявам на разговор, на полемика и намиране на задоволително решение за двете страни, с цел да може този развой да тръгне и в последна сметка средствата да отидат там, където има най-голяма потребност от тях “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР