Премиерът настоя посолството да не се намесва във вътрешната политика

...
Премиерът настоя посолството да не се намесва във вътрешната политика
Коментари Харесай

Кирил Петков се скара на Митрофанова, тя му се извини

Премиерът настоя посолството да не се намесва във вътрешната политика на България

Министър-председателят Кирил Петков предложения през днешния ден на диалог посланика на Русия в София Елеонора Митрофанова. Българският министър председател прикани първия съветски посланик да се придържа към общоприетите правила на дипломатическо другарство и изиска от нея да се отнася с нужното почитание и да не употребява обидни квалификации към българските институции. Посланик Митрофанова се извини на министър-председателя, оповестяват от Министерския съвет.

Министър-председателят изрази и възмущението си, че в формалния си привет към страната ни във връзка 3 март, съветското посолство оприличи войната в Украйна с Освобождението на България. “Нашата благодарност към съветския народ за Освобождението не може да бъде принизявана посредством съпоставения с днешната братоубийствена война в Украйна”, акцентира той.

Петков настоя посолството на Руската федерация да не се намесва във вътрешната политика на България, в сходство с интернационалните конвенции. Министър-председателят приветства заявеното от съветския дипломат желание за градивен звук оттук насетне. Той прикани за прекъсване на войната и връщане към разговора.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР