Премиерът на Япония Фумио Кишида заяви днес, че е казал

...
Премиерът на Япония Фумио Кишида заяви днес, че е казал
Коментари Харесай

Япония обеща да продължи подкрепата за Украйна във войната с Русия

Премиерът на Япония Фумио Кишида съобщи през днешния ден, че е споделил на украинския президент Володимир Зеленски, че Япония ще продължи да поддържа Киев, който от февруари 2022 година се бори да отблъсне Русия от територията си, заяви японската организация Киодо.

След телефонен диалог с президента Кишида сподели пред кореспонденти, че Зеленски е изразил благодарността си за помощта на Япония и е осъдил експанзията на Русия. Кишида и Зеленски имаха планувана двустранна среща по време на срещата на НАТО през юли, само че поради удължените полемики тя не се състоя, съобщи Българска телеграфна агенция.

Днешният им диалог предшества срещата на високо ниво на Г-20 идващия месец в Индия, където Кишида възнамерява да удостовери дружно с други водачи какъв брой е значима помощта за Украйна, както и налагането на наказания против Русия. Очаква се Москва също да има собствен представител на срещата.

По време на диалозите в коридорите на срещата на Г-7 в Хирошима през май Кишида сподели на Зеленски, че Япония ще даде на страната му към 100 военни автомобила от своите ресурси, както и дребни камиони. Двамата разискаха и конференция, отдадена на възобновяване на Украйна, която ще се състои в Япония при започване на идната година.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР