Премиерът на Великобритания Тереза Мей изгуби важно гласуване в парламента

...
Премиерът на Великобритания Тереза Мей изгуби важно гласуване в парламента
Коментари Харесай

Тереза Мей загуби ключов вот за Brexit в парламента

Премиерът на Англия Тереза Мей изгуби значимо гласоподаване в Народното събрание на страната, обвързвано с процедурата за Brexit, оповестяват английски медии.
Британското държавно управление е сложено в нежелана обстановка, откакто депутатите гласоподаваха да го принудят да разгласи в границите на три заседателни дни какви стъпки ще предприеме, в случай че съглашението за Brexit бъде отхвърлено от Народното събрание идната седмица, което наподобява прекомерно евентуално.
308 депутати против 297 гласоподаваха в интерес на предлагането на депутата от Консервативната партия Доминик Грийв.
Така в случай че Мей показа различен проект, той ще предстои на корекция от страна на Народното събрание, което ще даде на законодателния орган по-голяма власт при определянето на посоката.
The Guardian написа, че поправката е прокарана след бурни подиуми в Народното събрание. Депутати от Консервативната партия остро разкритикуваха ръководителя на Народното събрание Джон Бъркоу поради това, че е разрешил гласуването.
Споразумението за Brexit ще бъде гласувано в английския парламент на 15 януари. Ако не бъде утвърдено, Мей би трябвало да показа План Б до 18 януари.
Това е нов удар само че държавното управление на Мей, който идва единствено ден откакто депутатите гласоподаваха да бъде изключен Brexit без договорка.
Освен това, група от авторитетни депутати в нейната Консерваторска партия гласоподаваха срещу по текстове във финансовото законодателство и по този начин не разрешиха на финансовото министерство да има последната дума по данъчни промени, в случай че Обединеното кралство напусне Европейски Съюз без съглашение.
Поражението беше историческо - за първи път от май 1978 година държавното управление губи гласоподаване по финансов законопроект, написа авторитетния английски всекидневник The Times.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР