Премиерът на Великобритания Риши Сунак изрази загрижеността си относно всякаква

...
Премиерът на Великобритания Риши Сунак изрази загрижеността си относно всякаква
Коментари Харесай

Великобритания скастри Китай да не се меси в парламентарната ѝ демокрация

Премиерът на Англия Риши Сунак изрази загрижеността си по отношение на всякаква китайска интервенция в английската парламентарна народна власт, оповестява " Ройтерс ".

Това се е случило по време на среща с китайския министър председател Ли Цян на срещата на върха на Г-20 в Индия, откакто беше обявено за задържането на двама хипотетични шпиони.

По предварителни данни един от задържаните по съмнение в шпионаж в интерес на Китай е имал връзки с високопоставени лица от английския парламент.

Сунак съобщи, че е изразил пред Ли " доста мощните си опасения по отношение на всякаква интервенция в нашата парламентарна народна власт, което явно е недопустимо ".
 Англия отстранява китайските камери от чувствителни държавни обекти
Англия отстранява китайските камери от чувствителни държавни обекти

Последователна политика на Лондон

Консервативното държавно управление на Сунак се пробва да размрази връзките с Китай , като се ангажира с Пекин по въпроси като изменението на климата. То обаче насочва и рецензии към Китай в някои области, като въпросът с правата на индивида.

Сунак уточни, че е повдигнал въпроси, по които двете страни имат различия, само че срещата по негови думи е посочила цената на тактиката " там, където има смисъл ".

" Мисля, че вярното нещо, което би трябвало да създадем, беше да се възползваме от опцията да се ангажираме, да изразим съответно опасенията си, вместо просто да крещим в профил ", означи той.

В китайското прессъобщение по отношение на срещата не загатват обвиняванията в шпионаж, само че се приветства разширеното практическо съдействие на Англия с Китай, като се показва, че Ли е декларирал, че " двете страни би трябвало вярно да се оправят с разликите си ".
 Сунак разгласи завършек на златната епоха на връзките сред Англия и Китай
Сунак разгласи завършек на златната епоха на връзките сред Англия и Китай

Обединеното кралство в този момент би трябвало да размени пожелателното мислене със мощен прагматизъм към конкурентите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР