Премиерът на Великобритания Лиз Тръс заяви, че е готова да

...
Премиерът на Великобритания Лиз Тръс заяви, че е готова да
Коментари Харесай

Траурът свърши за Лиз Тръс, иде веселбата с данъците

Премиерът на Англия Лиз Тръс съобщи, че е подготвена да бъде непопулярна с нейната данъчна политика, само че е уверена, че в последна сметка английската стопанска система ще има изгода от това.

В изява пред английски медии в Ню Йорк, където е за годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, Тръс отбрани своите данъчни промени, които държавното управление ще разгласи в края на седмицата и посочи, че ще направи каквото е належащо стопанската система още веднъж да бележи напредък.
-->
Освен това тя отхвърли загрижеността във връзка на проектите на кабинета да взема още заеми, вместо да полза в допълнение облагите на енергийните компании. Според нея увеличението на налозите и противоречивото облагане на енергийните компании или въвеждането на висок корпоративен налог ще докара до липса на вложения и напредък.

Лиз Тръс също отбрани известията, че министърът на финансите Куази Куартенг ще отстрани тавана за бонусите на банкерите, защото счита, че " относително слабият стопански напредък " е причина за неналичието на финансови вложения.

Премиерът обаче призна, че намаляването на налозите непропорционално ще облагодетелства по-богатите.

По-рано Лиз Тръс даде обещание, че няма да има режим за тока и газа тази зима, както това се възнамерява в някои други страни, като Германия, да вземем за пример. Тя сподели, че Англия и Западът " не могат да си разрешат да застрашат сигурността си в името на евтина сила " и прикани останалите страни да се ангажират с по-нататъшна поддръжка за Украйна, откакто Обединеното кралство разгласи, че и през идната година още веднъж ще задели 2,3 милиарда паунда военна помощ за Киев, колкото бе отпусната и тази година.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР